Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De zusjes Kriegel

Marc De Bel (auteur)
+1
De zusjes Kriegel
×
De zusjes Kriegel De zusjes Kriegel

De zusjes Kriegel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Drie zusjes, die te weinig liefde krijgen van hun ouders, ontwikkelen zich tot een stel gruwelijke monsters. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Griezels, Familie
Titel
De zusjes Kriegel
Auteur
Marc De Bel
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2010 | Andere uitgaves
247 p.
ISBN
9789022324134 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De drielingzusjes Kriegel zijn ontzettende pestkoppen. Ze nemen iedereen in hun omgeving te grazen met de meest harde pestpraktijken. Alleen hun broertje is niet bang voor hen en ook hun oma, die in de meisjes gelooft, blijkt een speciale rol te spelen. Een verhaal in de trant van indertijd Nostlingers 'Tomani' boek en de 'Erge Ellie en Nare Nellie'-boeken van Rindert Kromhout. Het boek is nog wat grover en voor een iets oudere leeftijd geschreven. Aan het eind van het boek is nog een extra hoofdstuk opgenomen met Kriegel-spelletjes (peststreken) uit enkele maanden van het jaar. Het verhaal zelf eindigt niet echt overtuigend, waarbij wat in het midden blijft hoe het de zusjes verder zal vergaan. Stevig gebonden, duidelijke lay-out en niet al te lange hoofdstukken. De Kriegel-spelletjes zijn in deze editie voorzien van enkele zwart-wittekeningen van de auteur zelf; verder als illustratie nu alleen op enkele pagina's een grijze inktvlek. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia