Daisy
Nederlands

De zusjes Kriegel

Marc De Bel (auteur), Lisette Vanhelmont (verteller)
+1
De zusjes Kriegel
×
De zusjes Kriegel De zusjes Kriegel
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Drie zusjes, die te weinig liefde krijgen van hun ouders, ontwikkelen zich tot een stel gruwelijke monsters.
Onderwerp
Griezels
Titel
De zusjes Kriegel
Auteur
Marc De Bel
Verteller
Lisette Vanhelmont  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2003 | Andere uitgaven
1 cd
Speelduur
5:18
Oorspr. uitgever
Tingel
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De drielingzusjes Kriegel zijn ontzettende pestkoppen. Ze nemen iedereen in hun omgeving te grazen met de meest harde pestpraktijken. Alleen hun broertje is niet bang voor hen en ook hun oma, die in de meisjes gelooft, blijkt een speciale rol te spelen. Een verhaal in de trant van indertijd Nostlingers Tomani boek en de Erge Ellie en Nare Nellie boeken van Rindert Kromhout. Het boek van De Bel is nog wat grover en voor een iets oudere leeftijd geschreven. Aan het eind van het boek is nog een extra hoofdstuk opgenomen met Kriegel-spelletjes (peststreken) uit enkele maanden van het jaar. Het verhaal zelf eindigt niet echt overtuigend, waarbij wat in het midden blijft hoe het de zusjes verder zal vergaan. Stevig gebonden, duidelijke lay-out en niet al te lange hoofdstukken. De Kriegel-spelletjes zijn in deze editie voorzien van enkele zwartwittekeningen van De Bel zelf; verder geen illustraties. Zelf lezen vanaf ca. 10 jaar en ouder.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties