Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het mysterie van de haarcirkels

Marc De Bel (auteur), Guy Didelez (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
Het mysterie van de haarcirkels
×
Het mysterie van de haarcirkels Het mysterie van de haarcirkels
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Miete logeert weer bij haar gekke tante. Daar ziet ze ook de leden van de Knoedelgekke Peppelclub weer. Samen gaan ze op onderzoek uit naar de vreemde graancirkels die overal verschijnen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het mysterie van de haarcirkels
Auteur
Marc De Bel Guy Didelez
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2011 | Andere uitgaves
201 p. : ill.
ISBN
9789022320075 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen


De Bel, Marc
Het mysterie van de haarcirkels
Nog geen jaar na het verschijnen van De Marbello-diamanten heeft het schrijversduo De Bel en Didelez alweer een nieuw, opmerkelijk boek geschreven. Het mysterie van de haarcirkels kan beschouwd worden als een vervolg op dat eerste boek. Al zijn de avonturen van Miete, Senne, Broes en Mattias perfect te volgen zonder enige voorkennis.
Ook deze keer gaat Miete weer logeren bij haar tante Teljora in Kruisem. Hier ontmoet ze weer al haar vrienden van de Volwaardige Knoedelgekke Peppels. Groot is haar verbazing wanneer ze ziet dat de andere leden tijdens haar afwezigheid een enorme boomhut hebben gebouwd. Dat moet natuurlijk gevierd worden met een 'inbrandingsfeestje' én een eerste overnachting. Met een smoesje slaagt Miete erin om samen met Senne de nacht in de boomhut door te brengen. Het niet zo stevige valluik zorgt er echter voor dat hun eerste kuspoging mislukt. Miete en Senne donderen naar beneden en besluiten …Lees verder
Tweede deel uit een serie over de Knoedelgekke Peppelclub; eerder verscheen 'De Marbello-diamanten'*. Er wordt veelvuldig verwezen naar dat deel, maar desondanks is dit deel goed zelfstandig te lezen. Miete gaat weer bij haar tante logeren, hierdoor kan ze ook weer haar clubleden, de Peppels, ontmoeten. Miete is verliefd geworden op Senne en hun geluk kan niet op als blijkt dat ze een nacht in het clubhuis (een boomhut) in het Biezebos mogen doorbrengen. Maar als ze dan hun eerste kuspoging ondernemen, vallen ze door het valluik! Ze besluiten op de grond verder te slapen, als ze wakker worden hebben ze vreemde cirkels in hun haar. En zijn dat nu echt ufo’s die ze zien? En dan zijn er ook die haarcirkels bij verschillende dieren en een grote graancirkel in een veld in de buurt. Wat is er aan de hand? Miete en Senne belanden in de voor de Vlaamse auteur welbekende spannende, fantasievolle en slapstickachtige avonturen. De ruime marges, de wisselende regellengte en de ruime interlinie ve…Lees verder

Het mysterie van de haarcirkels

De knotsgekke reeks over Miete en haar broer Bertus gaat onverwijld voort. In het voorgaande verhaal ‘De Marbello Diamanten’ konden we al de avonturen lezen van het genootschap ‘De Volwaardige Knoedelgekke Pebbels’ waartoe Miete was toegetreden, na het afleggen van verschillende proeven. Miete ziet er uiteraard naar uit om opnieuw bij tante Pretselder te gaan logeren, temeer omdat ze dan Senne zal terugzien. Nu mag ze zelfs van haar tante in de boomhut van de Pebbels gaan logeren, in het Kruisemse Biezebos. Als Senne en Miete proberen te kussen vallen ze door het luik van de boomhut. Ze besluiten dan maar de nacht op de grond onder de sterrenhemel door te brengen. Als ze ’s morgens wakker worden blijken ze een hele rare gekleurde cirkel in hun haar te hebben, en het wordt nog gekker als één van de puppy’s ook een cirkel in zijn vacht blijkt te hebben. Uiteraard gaan Miete en de Pebbels actief naar de waarheid op zoek. Zijn er flauwe grappenmakers in het Biezebos? Of zouden het toch uf…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties