Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het vliegende vuurspook

Marc De Bel (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
Het vliegende vuurspook
×
Het vliegende vuurspook Het vliegende vuurspook
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Spikkel en Spekkie zijn aan het badderen in de Paddenpoel. Ze vergeten oma’s waarschuwing om niet te ver te gaan. Daar denken ze pas weer aan wanneer ze plots aan de overkant van de poel een rode stip zien bewegen in het riet.
Leesniveau
AVI E5, AVI 6
Titel
Het vliegende vuurspook
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2014 | Andere uitgaven
71 p. : ill.
ISBN
9789059329577 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Muis Spikkel en haar vriendje rat Spekkie knutselen een heteluchtballon in elkaar. Ze beleven een lange, spannende ballonvaart, totdat ze een zachte landing maken. Niet wetend waar ze zijn en hoe thuis te komen, komt reiger Boran op hen af. Hij blijkt de broer te zijn van Ardan, die ze eerder nog een dienst hadden bewezen en daarom brengt hij hen veilig thuis. Avontuurlijk, humorvol verhaal in overwegend korte zinnen met veel dialogen, voorzien van interpunctie en gedoseerd in wisselende korte en langere hoofdstukken, elk met titel en korte spanningsboog, AVI-E5. Alle verhaaldragende figuren zijn volledig gepersonifieerde dieren met herkenbare menselijk sociaal-emotionele karaktereigenschappen en trekjes. Met name het thema ‘vriendschap’ en het spreekwoord ‘Wie goed doet, goed ontmoet’ worden inzichtelijk gemaakt. Talrijke, fleurige, gedetailleerde waterverf met inkt illustraties, variërend in grootte en vanuit wisselend perspectief, ter ondersteuning. De wisselende gemoedstoestanden …Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties