Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Meester Pluim en het praatpoeder

Marc De Bel (auteur), Harmen van Straaten (illustrator)
+1
Meester Pluim en het praatpoeder
×
Meester Pluim en het praatpoeder Meester Pluim en het praatpoeder
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Meester Pluim neemt afscheid van school. Toch blijven enkele kinderen contact met hem houden en zo komen ze achter het geheim van het praatpoeder. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Meester Pluim en het praatpoeder
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Harmen van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Tingel, 2003 | Andere uitgaves
152 p. : ill.
ISBN
9789077060209 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De hoofdpersoon komt te laat op de begrafenis van zijn oude onderwijzer en mijmert terug. De eerste en laatste, cursief gedrukte, hoofdstukken zijn flashbacks. In de 45 hoofdstukken daartussen wordt deze persoon weer één van de zesdeklassers, die afscheid nemen van meester Pluim, een geheim clubhuis hebben, en toch weer bij hun meester terecht komen en het grote geheim van het praatpoeder horen. Vlot geschreven, verrassend, humoristisch en spannend boek. Korte hoofdstukjes, waardoor de rode draden afzonderlijk goed te volgen zijn. Prima karaktertekening van de hoofdpersonen. Deze druk bevat nieuwe zwartwitillustraties van Harmen van Straaten; eveneens nieuwe omslag in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties