Een andere, onbekende kant van de beroemde jeugdschrijver: naast zijn veelgelezen boeken voor kinderen, werkt Marc al jaren in stilte aan de kunstwerken die hij vat onder de overkoepelende naam ‘RatArt’. Een bezinning op de thema’s van leven en dood, en een zoektocht naar een antwoord op de vraag wat kunst kan zijn. Met een cd van componist Brian Clifton.
Titel
Rat art
Auteur
Marc De Bel Kris Snoek
Muziek
Brian Clifton
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Gent: Witsand, 2010
64 p. : ill. + cd
ISBN
9789490382193 (hardback)
Plaatsingssuggestie
706.8 (SISO) Thema's in de kunst ; Dieren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op 12 december 2001 werd zangeres Liesbeth List zestig jaar; ter gelegenheid daarvan verscheen toen de eerste druk van haar memoires onder de titel 'Het voorlopige leven van Liesbeth List'. Voor het boek hoefde List niet louter uit haar geheugen te putten. Er wordt uitvoerig geciteerd uit correspondentie, interviews en kritieken; het is alsof de chansonnière van meet af aan haar eigen archivaris geweest is. Met name in de jaren zestig kruist een duizelingwekkend aantal nationale en internationale beroemdheden Lists pad, variërend van soulmate Ramses Shaffy tot stille aanbidder Mike Love (Beach Boys) en zelfs een licht beschonken W.F. Hermans voor wie ze door de telefoon Brels lied 'Brussel' zingt. Dat ook het leven buiten de schijnwerpers aan de orde komt, maakt dat het boek niet verzandt in anekdotiek. Aan deze heruitgave is in essentie weinig veranderd; wel is deze bijgewerkt met herinneringen uit de periode 2002-2010. Tevens is een discografie toegevoegd met een overzicht van werk …Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikk…Lees verder op Wikipedia