Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het verdriet van de mediawatcher : columns

Marc Didden (auteur)
+1
Het verdriet van de mediawatcher : columns
×
Het verdriet van de mediawatcher : columns Het verdriet van de mediawatcher : columns

Het verdriet van de mediawatcher : columns

Genre:
Bundeling van de columns die Didden sinds 2007 schreef voor De Morgen. Hij fileert genadeloos alles wat zich afspeelt in onze media en maatschappij. Hij vertelt over wat hem bezighoudt, verwondert en ontroert, en waar hij zich aan ergert.
Titel
Het verdriet van de mediawatcher : columns
Auteur
Marc Didden 1949-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Luster, 2010
349 p.
Aantekening
Een selectie van columns eerder verschenen in De Morgen
ISBN
9789460580413 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Marc Didden

Marc Didden (Hamont, 28 juli 1949) is een Belgisch filmregisseur, scenarist, rockjournalist, docent, publicist en columnist.

Biografie

Toen hij amper twee jaar was, verhuisde zijn familie naar Brussel. Na zijn Grieks-Latijnse humaniorajaren, eerst in het Sint-Jan Berchmanscollege en later in het Koninklijk Atheneum van Etterbeek, volgde Marc Didden de opleiding Dramaturgie en Regie aan het RITCS. Hij studeerde er af met een proefschrift over Hugo Claus' toneel en een regie van Claus' bewerking van Cyriel Tourneurs The Revenger's Tragedy. Later zou hij via een omweg in de journalistiek in de filmwereld terechtkomen.

In de jaren zeventig was hij vooral actief als journalist en muziekcriticus bij het weekblad Humo en interviewde tal van internationale rockartiesten.

Tussen 1983 en 1992 maakte hij vier films naar eigen scenario's: Brussels by Night, Istanbul, Sailors don't cry en Ma…Lees verder op Wikipedia