Daisy
Nederlands

Hugo Claus : een hommage

Marc Didden (auteur), Frans Aerts (verteller)
Televisieregisseur Marc Didden haalt herinneringen op aan Hugo Claus. Zijn verhaal bestaat uit herinneringen, citaten uit artikelen en een interview dat hij ruim dertig jaar geleden met Claus hield voor het weekblad Humo.
Onderwerp
Claus, Hugo
Titel
Hugo Claus : een hommage
Auteur
Marc Didden 1949-
Verteller
Frans Aerts  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
3:31
Oorspr. uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem
Plaatsingssuggestie
Nederlands 855.6 (SISO) Schrijvers (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Vlaamse televisieregisseur Marc Didden (1949) haalt herinneringen op aan de tien jaar geleden overleden Hugo Claus. Zijn verhaal bestaat uit herinneringen, citaten uit artikelen en een interview dat hij ruim dertig jaar geleden met Claus hield voor het weekblad Humo. Didden is een fan, en dat heeft zijn nadelen. Het is allemaal wel erg bewonderend en flemerig. Ook de opmerkingen dat Claus' boek 'Het verdriet van België' langer zal bestaan dan België zelf, zijn een tikje obligaat en door anderen ook al gemaakt. Claus was misschien een 'genie', maar om dat overtuigend over het voetlicht te brengen hebben we toch de 'schriftgeleerden', 'vorsers' en 'letterkundigen' nodig waar Diddens met enig dedain over schrijft.

Over Marc Didden

Marc Didden (Hamont, 28 juli 1949) is een Belgisch filmregisseur, scenarist, rockjournalist, docent, publicist en columnist.

Biografie

Toen hij amper twee jaar was, verhuisde zijn familie naar Brussel. Na zijn Grieks-Latijnse humaniorajaren, eerst in het Sint-Jan Berchmanscollege en later in het Koninklijk Atheneum van Etterbeek, volgde Marc Didden de opleiding Dramaturgie en Regie aan het RITCS. Hij studeerde er af met een proefschrift over Hugo Claus' toneel en een regie van Claus' bewerking van Cyriel Tourneurs The Revenger's Tragedy. Later zou hij via een omweg in de journalistiek in de filmwereld terechtkomen.

In de jaren zeventig was hij vooral actief als journalist en muziekcriticus bij het weekblad Humo en interviewde tal van internationale rockartiesten.

Tussen 1983 en 1992 maakte hij vier films naar eigen scenario's: Brussels by Night, Istanbul, Sailors don't cry en Ma…Lees verder op Wikipedia

Suggesties