Janneman Robinson & Poeh

Marc Forster (regisseur), Ewan McGregor (acteur), A.A. Milne (naar het werk van)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Janneman Robinson, het jongetje dat vroeger avonturen beleefde met Winnie de Poeh in het Honderd Bunderbos, is nu een volwassen man die geen tijd heeft voor zijn gezin. Winnie zoekt hem weer op en vraagt zijn hulp. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Fantasievriendjes
Titel
Janneman Robinson & Poeh
Regisseur
Marc Forster 1969-
Acteur
Ewan McGregor
Naar het werk van
A.A. Milne Ernest H. Shepard
Uniforme titel
Christopher Robin
Taal
Engels
Parallele titel
Janneman Robinson en Poeh
Uitgever
Disney, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
1u 39 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Vlaams Ondertiteling: Engels voor slechthorenden, Arabisch, Nederlands Gebaseerd op de Winnie de Poeh verhalen van A.A. Milne
EAN
8717418540555

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Disney-familiefilm van Marc Forster (The kite runner; Finding Neverland) met in de hoofdrol Ewan McGregor. Het verhaal begint waar de boeken van A.A. Milne eindigen: Christopher Robin neemt afscheid van zijn vriendjes in het Honderd Bunderbos om naar kostschool te gaan. Nu is hij volwassen, heeft een vrouw en een dochter van een jaar of negen, maar door zijn werk als manager heeft hij weinig tijd voor hen. Dan duikt opeens zijn vriend Winnie op: hij heeft Christopher's hulp nodig om zijn vrienden te zoeken. Samen vertrekken ze naar het Honderd Bunderbos. Christopher leert dat niets doen heel belangrijk is en dat familie belangrijker is dan werk. De film is gemaakt in een combinatie van live-action en animatie. De recensenten geven 2-4 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 8-8-'18) concludeert: 'Pooh en co komen innemend uit de digitale trukendoos gekropen, maar gaan kopje onder in de flauwe en rammelende formuleplot.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 9-8-'18) concludeert: '(...) Het resultaat is e…Lees verder

Over Marc Forster

Marc Forster (Ulm (Baden-Württemberg), 30 november 1969) is een Zwitsers filmregisseur. Hoewel hij in Duitsland geboren is en Duitse ouders heeft, wordt hij als Zwitser beschouwd, omdat hij is opgegroeid in Davos, kanton Graubünden, in Zwitserland.

De eerste film die hij op 12-jarige leeftijd in de bioscoop zag, was Apocalypse Now van Francis Ford Coppola. Hij was zo enthousiast over de film, dat hij toen al wist dat hij filmregisseur wilde worden.

Op 20-jarige leeftijd ging hij naar New York en studeerde aan de filmschool van de Universiteit van New York.

In 1995 verhuisde hij naar Hollywood en heeft hij een experimentele lowbudgetfilm ($10.000) gemaakt, Loungers, die de Slamdance Audience Award won. Forsters eerste film was het psychologische drama Everything Put Together, die genomineerd was voor de Grand Jury Prize van het Sundance Film Festival.

De dramafilm Monster's Ball (2001) was zijn doorbraak als regisseur. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties