Strip
Nederlands

Gaffel en Gitaar : contra Foxy Lady

Marc Hardy (illustrator), Mythic (scenarist)

Gaffel en Gitaar : contra Foxy Lady

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
GAFFEL EN GITAAR - CONTRA FOXY LADY

Twee politieagenten, een van wanten wetende dievegge en een uit de kluiten gewassen gorilla kruiden de avonturen van Gaffel en Gitaar. Deze komische politiereeks met fantastische inslag verscheen voor het eerst ten tonele in 1975 in Robbedoes, en zou nog tot 1978 te volgen zijn in het populaire weekblad. Voor de striplezer betekende de reeks ŽŽn van
Titel
Gaffel en Gitaar : contra Foxy Lady
Illustrator
Marc Hardy 1952-
Scenarist
Mythic
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Garonne et Guitare: contre Foxy lady
Uitgever
Putte-Beerzel: Arcadia vzw, 2023
46 p. : ill., z/w
Aantekening
Genummerde en gesigneerde uitgave
ISBN
9789491657924 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Marc Hardy

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jmh2o

Marc Hardy (Luik, 15 augustus 1952) is een Belgisch stripauteur en is de tekenaar van de humoristische stripreeks G. Raf Zerk. Zijn tekeningen zijn karikaturaal en worden gekenmerkt door een levendige en hevige lijnvoering.

Biografie

Van zijn tweede tot zijn vijftiende woonde Hardy in Katanga (Congo) met zijn ouders. Bij zijn terugkeer in België bezocht hij de academie van Saint-Luc in Luik, waar denigrerend werd gedaan over het beeldverhaal. Hij kreeg de kans te beginnen als assistent van Mitteï, waar hij onder andere werkte aan de stripreeks Ton en Tineke. Onder eigen naam werkte hij aan verschillende reeksen (Arkel, De Libellenpatroelje, Titia en Pijpelijn), maar zijn doorbraak kwam er echt met de reeks G. Raf Zerk op scenario van Raoul Cauvin. Van deze humoristische reeks over een doodgraver verschenen sinds 1984 al meer dan 30 albums bij uitgeverij Dupuis.

Lees verder op Wikipedia