Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Booster

Marc Hendrickx (auteur), Dirk Dobbeleers (auteur)
+1
Booster
×
Booster Booster
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een groepje jongeren hangt wat rond met hun brommers op een pleintje. Als Brent op een dag op zijn bmx het pleintje op komt fietsen, worden de verhoudingen verstoord. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Booster
Auteur
Marc Hendrickx 1964- Dirk Dobbeleers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2014
148 p. : ill.
ISBN
9789462342637 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een groepje jongeren hangt wat rond met hun brommers op een pleintje. Als Brent op een dag op zijn bmx het pleintje op komt fietsen, worden de verhoudingen verstoord. Ilse is erg onder de indruk van Brent, en dat is tegen het zere been van leider Jimmy, die vindt dat Ilse hem toebehoort. De spanningen lopen steeds verder op, wat resulteert in een roekeloze straatrace met alleen maar verliezers. Enigszins warrig geschreven Vlaams tienerboek dat voornamelijk bestaat uit dialogen. Het taalgebruik is nogal oubollig, de verhaallijn niet bijster origineel, de personages zijn vrij stereotiep, maar de auteurs weten de spanning in het verhaal wel goed op te bouwen. Dit boek werd in de eerste helft van 2014 verfilmd. In 2005 verscheen de eerste druk, tegelijk met een theaterstuk. Voorafgaand aan het verhaal wordt iets verteld over de verfilming, achterin staat informatie over Vlaamse steunpunten voor verkeersslachtoffers. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Marc Hendrickx

Marc Hendrickx (1964) is een Belgisch auteur, redacteur en theaterproducent.

Biografie

Hendrickx was actief in de redactie van bladen als Clumzy (stripfanzine) en Initiatief (literair tijdschrift) en als uitgever (MBP) alvorens zelf te debuteren. Zijn debuut Elvis A. Presley – Muziek, Mens, Mythe verscheen in 1994 in het Nederlands en het Frans. Gaia – Profiel van een beweging volgde in 1997. Op de Amerikaanse markt verscheen in 1999 Elvis Presley, Richard Nixon and the American Dream.

In 2000 werd Hendrickx voltijds beroepsauteur en startte zijn samenwerking met Dirk Dobbeleers. Het duo werkte vijf boek- en theaterprojecten rond sociaal-maatschappelijke thema’s uit voor jongeren vanaf twaalf jaar. Twee hiervan werden vertaald in het Frans. Verder werd van Wolken en een beetje regen in 2014 verfilmd met als titel Booster, met onder andere Joke Devynck en Jurgen Delnaet, onder regie van Dan…Lees verder op Wikipedia