Daisy
Nederlands

Muhammad Ali : voor altijd de grootste!

Ook verschenen als Muhammad Ali. Nog altijd de grootste!

Marc Hendrickx (auteur), Walter De Meyere (verteller)
+1
Muhammad Ali : voor altijd de grootste!
×
Muhammad Ali : voor altijd de grootste! Muhammad Ali : voor altijd de grootste!

Muhammad Ali : voor altijd de grootste!

Ook verschenen als Muhammad Ali. Nog altijd de grootste!

Genre:
Op aanstekelijk wijze en met veel verstand van zaken volgt Marc Hendrickx in deze complete biografie Ali's leven. Niet alleen zijn bokscarrière, maar ook religie, politiek en gezondheid komen aan bod. Ali was een grootheid, dat tonen de talloze authentieke verhalen in dit boek overtuigend aan.
Onderwerp
Mohammed Ali
Titel
Muhammad Ali : voor altijd de grootste!
Ook verschenen als
Muhammad Ali. Nog altijd de grootste!
Auteur
Marc Hendrickx 1964-
Verteller
Walter De Meyere  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2016
1 cd
Speelduur
12:33
Oorspr. uitgever
Xander
Aantekening
Vlaamse stem Stem: Man
Plaatsingssuggestie
618.81 (SISO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Heruitgave van 'Muhammad Ali : nog altijd de grootste!' (2002)*, waarbij de ondertitel door zijn overlijden in 2016 gewijzigd is in: 'voor altijd de grootste!'. Het gaat over de meest aansprekende bokslegende aller tijden (1942-2016). Na een stukje boksgeschiedenis wordt zijn hele carrière doorlopen. Op een boeiende wijze heeft de auteur een juiste afweging gevonden tussen Ali's sociale leven en zijn bokscarrière. Religie, politiek en gezondheid gaan hand in hand met de sportieve prestaties. Vooral de enorme motivatie om alles uit zijn carrière te halen en zijn grote mentale weerbaarheid lopen als een rode draad door het boek. De druk is altijd enorm geweest en hij zocht nooit de gemakkelijkste weg. Niet alleen als sporter, maar ook als mens was hij een grootheid. Een boek dat de liefhebber in één ruk wil uitlezen. Met katern foto's in zwart-wit en kleur en bronvermelding.

Over Marc Hendrickx

Marc Hendrickx (1964) is een Belgisch auteur, redacteur en theaterproducent.

Biografie

Hendrickx was actief in de redactie van bladen als Clumzy (stripfanzine) en Initiatief (literair tijdschrift) en als uitgever (MBP) alvorens zelf te debuteren. Zijn debuut Elvis A. Presley – Muziek, Mens, Mythe verscheen in 1994 in het Nederlands en het Frans. Gaia – Profiel van een beweging volgde in 1997. Op de Amerikaanse markt verscheen in 1999 Elvis Presley, Richard Nixon and the American Dream.

In 2000 werd Hendrickx voltijds beroepsauteur en startte zijn samenwerking met Dirk Dobbeleers. Het duo werkte vijf boek- en theaterprojecten rond sociaal-maatschappelijke thema’s uit voor jongeren vanaf twaalf jaar. Twee hiervan werden vertaald in het Frans. Verder werd van Wolken en een beetje regen in 2014 verfilmd met als titel Booster, met onder andere Joke Devynck en Jurgen Delnaet, onder regie van Dan…Lees verder op Wikipedia

Suggesties