Grote letter
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Twee dertigjarige mannen in dezelfde situatie, gescheiden en met kind, besluiten onder een dak te gaan wonen in hartje Londen, in een wijk met veel Fransen.
Titel
Londen, mon amour
Auteur
Marc Levy
Vertaler
Saskia Taggenbrock
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Mes amis mes amours
Editie
1
Uitgever
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2009
418 p.
ISBN
9789046306031 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Marc Lévy (1961) weet zijn lezerspubliek geraffineerd te bespelen en scoort zowel in Frankrijk als ver daarbuiten hoge verkoopcijfers. Ook deze feel good roman weet weer de juiste snaren te raken. Een sfeervol Londen, met kleurrijke buurten en pittoreske inkijkjes, is de warme mantel waarin de romantische komedie zich voluit kan ontplooien. Twee gescheiden vrienden, Mathias (Parijse boekhandelaar, vader van Emily), en Antoine (architect te Londen, vader van Louis), besluiten samen in Bute Street een gemeenschappelijk huishouden te gaan voeren. Geen vrouwen over de vloer, is het parool! Maar dan wacht hun toch een bonte reeks perikelen. De dagelijkse beslommeringen, het boekwinkeltje van Mathias, het bureau van Antoine, de school van de kinderen, de contacten met buurtgenoten, leveren een kettingreactie aan vrolijke, aandoenlijke, schrijnende en bevrijdende momenten op. En, het kan natuurlijk niet uitblijven, ook de liefde dient zich weer aan. De roman is inmiddels verfilmd onder regie…Lees verder

Over Marc Levy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Emilio Fano

Marc Levy, soms ook geschreven als Marc Lévy (Boulogne-Billancourt, 16 oktober 1961) is een Frans schrijver. Levy werd onmiddellijk bekend na zijn eerste roman, Et si c’était vrai …. Dit boek werd verfilmd in 2005 en had overal ter wereld succes.

Biografie

Op 18-jarige leeftijd ging Marc Levy werken bij het Rode Kruis. Hij begon als eerste-hulpverlener en bleef er gedurende zes jaar. Terwijl hij werkte bij het Rode Kruis, studeerde hij informatica aan de Université Paris-Dauphine.

In 1983 startte hij zijn eerste bedrijf op: Logitec France. Een jaar later verhuisde hij naar de Verenigde Staten, waar hij in San Francisco en in Colorado twee bedrijven, gespecialiseerd in computergraphics, opstartte: Rainbow Images. In 1989 verloor hij de controle over zijn vennootschap en nam ontslag. Hij keerde terug naar Parijs en startte het architectenbureau Eurythmic Cloiselec op, samen met twee vrienden.

Marc Lev…Lees verder op Wikipedia

Suggesties