Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een vrouwelijke neurochirurg probeert met een hachelijke operatie de jonge architect te redden, die haar in het voorafgaande 'Was het maar waar' het leven redde.
Titel
Net als toen
Auteur
Marc Levy
Vertaler
Saskia Taggenbrock
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
vous revoir
Uitgever
De Boekerij Amsterdam, 2007 | Andere uitgaves
ISBN
9022544745 9789022544747

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Arthur, een jonge architect, keert vanuit Parijs terug naar San Francisco, waar hij met vriend Paul een gerenommeerd bureau leidt. Hij mist er Lauren, voor wie hij alles had opgeofferd. Om haar te vergeten vertrok hij naar Europa. Na terugkomst blijkt dat vergeefs. Als hij betrokken raakt bij een motorongeluk, wordt hij echter geconfronteerd met (inmiddels co-assistente) Lauren. Zij moet nu, door zijn hersenbeschadiging, vechten voor zijn leven. Dit romantische, meeslepende verhaal wordt in korte fragmenten, als filmscènes, neergezet, met ook enkele mooie bijrollen voor een hoogleraar, buurvrouw en inspecteur van politie. De roman is een zelfstandig te lezen vervolg op "Was het maar waar", dat als "Just like heaven" geslaagd is verfilmd met in de hoofdrol Reese Witherspoon. Het lijkt hierdoor wellicht op uitmelken van een succesvol gegeven, maar ook dit boek is weer met verfijning geschreven. De auteur, zelf architect, publiceerde sinds 2000 vier romans. "Was het maar waar" werd een b…Lees verder

Over Marc Levy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Emilio Fano

Marc Levy, soms ook geschreven als Marc Lévy (Boulogne-Billancourt, 16 oktober 1961) is een Frans schrijver. Levy werd onmiddellijk bekend na zijn eerste roman, Et si c’était vrai …. Dit boek werd verfilmd in 2005 en had overal ter wereld succes.

Biografie

Op 18-jarige leeftijd ging Marc Levy werken bij het Rode Kruis. Hij begon als eerste-hulpverlener en bleef er gedurende zes jaar. Terwijl hij werkte bij het Rode Kruis, studeerde hij informatica aan de Université Paris-Dauphine.

In 1983 startte hij zijn eerste bedrijf op: Logitec France. Een jaar later verhuisde hij naar de Verenigde Staten, waar hij in San Francisco en in Colorado twee bedrijven, gespecialiseerd in computergraphics, opstartte: Rainbow Images. In 1989 verloor hij de controle over zijn vennootschap en nam ontslag. Hij keerde terug naar Parijs en startte het architectenbureau Eurythmic Cloiselec op, samen met twee vrienden.

Marc Lev…Lees verder op Wikipedia

Suggesties