Boek
Nederlands

Terwijl wij nog slapen : gedichten

Marc Tritsmans (auteur)
+1
Terwijl wij nog slapen : gedichten
×
Terwijl wij nog slapen : gedichten Terwijl wij nog slapen : gedichten

Terwijl wij nog slapen : gedichten

Genre:
Poëzie in ritmische verzen waarin de dichter oproept tot reflectie, zelfonderzoek en radicale maatschappelijke verandering.
Titel
Terwijl wij nog slapen : gedichten
Auteur
Marc Tritsmans
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, copyright 2023
59 p.
ISBN
9789046830987 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Actuele en maatschappijkritische poëzie van de Belgische dichter Marc Tritsman. Tritsmans roept met urgent, toegankelijk nieuw dichtwerk op tot reflectie, zelfonderzoek en een radicale koerswijziging van de maatschappij. Een wake-upcall in een litanie van ritmische verzen. De gedichten in 'Terwijl wij nog slapen’ zijn toegankelijk en beeldend geschreven, in een stijl die herkenbaarheid biedt, maar ook verrassend is. De eerste helft van de bundel bevat licht melancholische, introspectieve gedichten, in het tweede gedeelte richt de dichter zijn blik naar de buitenwereld in een wat hardere, directere stijl. Voor een breed tot geoefend publiek van poëzieliefhebbers. Marc Tritsmans (Antwerpen, 1959) is een Belgische dichter. Hij publiceert regelmatig in o.a. Het Liegend Konijn, Hollands Maandblad en Poëziekrant. Hij won onder meer de Herman de Coninckprijs en de Melopee Poëzieprijs.

Over Marc Tritsmans

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Scritnam

Marc Tritsmans (Antwerpen, 11 april 1959) is een Belgisch dichter. Zijn poëzie is enkele malen bekroond, o.a. met de Herman de Coninckprijs voor de beste dichtbundel. Zijn gedichten zijn vertaald in het Engels en het Afrikaans.

Biografie

Marc Tritsmans studeerde tandheelkunde en was ook korte tijd tandarts. Hij koos echter al snel voor een andere richting en was vervolgens gedurende meer dan 30 jaar werkzaam als milieuambtenaar bij een lokaal bestuur.

Hij debuteerde in 1992 als dichter met de dichtbundel De wetten van de zwaartekracht waarna vele bundels volgden. Hij publiceerde in vele literaire tijdschriften in België en Nederland, waaronder Dietsche Warande & Belfort, Maatstaf, De Revisor, Raster, De Gids, De Tweede Ronde, Tirade, De Vlaamse Gids, Nieuw Wereldtijdschrift, Poëziekrant, Hollands Maandblad en Het liegend konijn. …Lees verder op Wikipedia