Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wie is de baas van de zuidpool : vragen van en voor kinderen over politiek

Marc Vanspauwen (auteur), Evelien De Vlieger (auteur)
+1
Wie is de baas van de zuidpool : vragen van en voor kinderen over politiek
×
Wie is de baas van de zuidpool : vragen van en voor kinderen over politiek Wie is de baas van de zuidpool : vragen van en voor kinderen over politiek

Wie is de baas van de zuidpool : vragen van en voor kinderen over politiek

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Antwoorden op vragen over allerlei zaken die met politiek te maken hebben. Met kleurenfoto's en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Wie is de baas van de zuidpool : vragen van en voor kinderen over politiek
Auteur
Marc Vanspauwen Evelien De Vlieger
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Mozaïek, 2000
43 p. : ill.
ISBN
90-6822-729-7
Plaatsingssuggestie
330 (SISO) Overheid - Politiek (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wie is de baas van de zuidpool? Wat zou er gebeuren als er geen politici zouden zijn? Wat is het verschil tussen een koning en een president? Heeft de regering van een land alles te zeggen? Wie is de baas van Europa? In redelijk begrijpelijke stukjes beantwoordt Marc Vanspauwen de vragen die kinderen zich stellen over politiek. Soms is de informatie niet zo toegankelijk. Begrippen als burgeroorlogen, wereldoorlogen, demonstraties, staatsgrepen, adel, volksvertegenwoordigers duiken op in de antwoorden. Politiek is dan ook een taaie materie, die heel wat kennis van de wereld vraagt. Het boek bevat ook stukjes informatie voor oudere lezers. Daarin wordt ingegaan op de scheiding der machten, de toekomst van de EU, het OCMW, de vorming van de federale regering en tal van andere 'zwaardere' kwesties.

Wie is de baas van de zuidpool? is een lovenswaardige poging om de wereld van de politiek naar kinderen toe te vertalen. Vanaf 10 jaar. [Koen Van Gorp]
Een goed idee om politiek uit te leggen in een kleurig en toegankelijk boek; de verduidelijking van de vele begrippen die samenhangen met de politiek is belangrijk voor kinderen in de laatste klas van de basisschool en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. De uitleg is verrassend helder en de begrippen worden goed omschreven. Het is echter jammer dat het boek voornamelijk op België is gericht. Daardoor ontstaat voor de Nederlandse kinderen niet de beoogde helderheid, immers de politieke structuur bij onze zuiderburen is anders dan die in Nederland. Het boek is daardoor zonder begeleiding van een volwassenen minder geschikt voor Nederlandse lezers. Geïllustreerd met veel foto's en tekeningen in kleur. Met register. Vanaf ca. 10 jaar.