Frank is opvoeder van zijn hoogbegaafde nichtje Mary en wil dat zij een zo normaal mogelijk leven leidt, maar Frank's moeder wil haar op een speciale school plaatsen.
Taal
Engels
Parallelle titel
Mary
Uitgever
20th Century Fox Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 97 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en Italiaans
EAN
8712626051336

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drama van Marc Webb (The amazing spiderman 1-2; 500 days of Summer) met in de hoofdrol Chris Evans. Frank is de opvoeder van zijn nu 7-jarige nichtje Mary (McKenna Grace). Mary is hoogbegaafd, maar Frank heeft zijn jonggestorven en ook hoogbegaafde zus beloofd dat hij haar een gewone kindertijd zal geven. Frank's moeder (Lindsay Duncan) wil dat haar kleindochter een wiskundewonder wordt en begint een procedure om haar bij Frank weg te halen en op een privéschool te plaatsen. De recensenten geven 2 of 3 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 14-9-'17): '(...) De film maakt het je geen seconde lastig partij te kiezen en gaat vol voor kitscherige clichés en sentiment (...)'. Maricke Nieuwdorp (Algemeen Dagblad 14-9-'17) concludeert: '(...) Chris Evans mag in dit gevoelige drama laten zien dat hij als acteur heel wat meer kan dan als Captain America de held uithangen in comicbookverfilmingen. Toegegeven, het verloop van dit drama is makkelijk uit te tellen, maar de degelijke uitvoering …Lees verder

Over Marc Webb

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Marc Preston Webb (31 augustus 1974) is een Amerikaanse regisseur van onder andere speelfilms, videoclips en korte films. Hij is vooral bekend van zijn bekroonde film (500) Days of Summer, en ook doordat hij is geselecteerd als regisseur voor de reboot Spider-Man uit 2012.

Levensloop en carrière

Webb werd geboren in Bloomington, Indiana, als de zoon van Margaret Ruth (Stocker) en Norman Lott Webb. Toen hij 18 maanden oud was, verhuisde Webbs familie naar Madison, Wisconsin, waar hij ook opgroeide. Hij behaalde zijn diploma aan Madison West High School, daarna ging hij naar het Colorado College, New York University.

Met (500) Days Of Summer debuteerde hij met zijn eerste lange speelfilm. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Joseph Gordon-Levitt en Zooey Deschanel. Deze film werd genomineerd voor twee Golden Globes, maar won er geen…Lees verder op Wikipedia