Boek
Nederlands

Kerstsfeer : bloemencreaties van Frederiek Van Pamel, Bart Nys, Bart Van Hove en Krista Verwimp

Marc Wouters (fotograaf), Ilse Merckx (auteur), Annemie Willemse (auteur)

Kerstsfeer : bloemencreaties van Frederiek Van Pamel, Bart Nys, Bart Van Hove en Krista Verwimp

Meesterbloembinders Frederiek Van Pamel, Bart Nys, Bart Van Hove en Krista Verwimp scheppen een warme sfeer met bijzondere, maar toch steeds navolgbare kerstboeketten, -kransen, - guirlandes en zo meer Annemie Willemse zorgde voor de sfeervolle teksten, Ilse Merckx voor de duidelijke stap-voor-stap-beschrijvingen van alle florale creaties Ruim dertig schitterende eindejaarscreaties van vier be
Titel
Kerstsfeer : bloemencreaties van Frederiek Van Pamel, Bart Nys, Bart Van Hove en Krista Verwimp / fotogr. Marc Wouters ; tekst Ilse Merckx en Annemie Willemse
Fotograaf
Marc Wouters
Auteur
Ilse Merckx Annemie Willemse
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2005
94 p. : ill.
ISBN
90-209-6321-X
Plaatsingssuggestie
637.9 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kerstmis vormt één van de meest sfeervolle momenten in het jaar, waarbij zeker geen bloemencreaties mogen ontbreken. In dit boek vind je meer dan dertig eindejaarscreaties van vier jonge bloemschikkers: kransen, guirlandes of andere originele groene creaties. Marc Wouters verzorgde de prachtige fotografie.

Elk kunstenaar stond in voor een negental werken. De creaties van Frederiek Van Pamel zijn nogal braaf en klassiek door de groen/rood-combinaties, maar ze charmeren wel door hun soberheid. "Geen gepriegel met ijzerdraadjes en belletjes...," zoals hij zelf beweert. Veel berkenhout, vazen van boomstamschilfers, rode bessen en peperbolletjes. Wie houdt van natuurlijke materialen, kan meteen aan de slag, zeker door de stap-voor-stapfoto's. Per project worden trouwens de nodige materialen opgesomd, samen met wat tips. Toch blijft dit meer een sfeerboek dan een werkboek, wat ik een goede keuze vind.

Bart Nys houdt absoluut niet van kitsch en huldigt ook het principe 'less is…Lees verder
In dit boek zijn ruim dertig, soms originele, soms traditionele, bloemarrangementen opgenomen, met als gezamenlijk thema: de eindejaarsfeesten. Slechts enkele van de getoonde stukken hebben een summiere werkbeschrijving, wel worden overal de gebruikte materialen vermeld. Het woord- en taalgebruik is beperkt, maar niet moeilijk. De kleurenfoto’s zijn goed en ademen de warme decembersfeer uit. Gezien de moeilijkheidsgraad van het merendeel van de getoonde werkstukken en het ontbreken van duidelijke werkbeschrijvingen is dit meer een kijk- dan een doeboek, hoewel gevorderde bloemschikkers er wel ideeën uit kunnen opdoen.

Suggesties