Boek
Nederlands

Jamaica

Marcel Bayer (auteur)
Titel
Jamaica
Auteur
Marcel Bayer
Taal
Nederlands
Editie
2de, geactualiseerde dr.
Uitgever
Bloemendaal: Gottmer/Becht, 2002 | Andere uitgaves
292 p. : ill.
ISBN
90-257-3399-9
Plaatsingssuggestie
Jamaica 993 (SISO) Jamaica ; Jamaica (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jamaica, het land van groene palmbomen op een achtergrond van helblauwe hemel en blauwgroene zee. Het land ook van reggae en rum, het land van Bob Marley en Peter Tosh... Dat Jamaica veel meer is dan dit alles, blijkt uit de fraaie gids die Marcel Bayer heruitbracht in de 'Dominicus'-reeks.

Goed gestructureerd, doorspekt met mooie kleurenfoto's en met de nodige diepgang schetst de auteur achtereenvolgens het eiland, haar bewoners, haar geschiedenis en politiek, haar cultuur en haar kunst, maar ook en vooral de bezienswaardigheden en vakantiemogelijkheden. Montego Bay, Ocho Rios, Runaway Bay en Negril, namen die de meeste toeristen bekend in de oren klinken. Het zijn dan ook de bekendste en drukste badplaatsen aan de noord- en westkust die de bezoekers stuk voor stuk bieden wat bij een tropische strandvakantie hoort. Zon, zee en strand in een exotische omgeving met veel swingende muziek vormen echter alleen de buitenkant van Jamaica. In het diepgroene bergachtige binnenland en i…Lees verder
Jamaica is met anderhalf miljoen toeristen per jaar een van de meeste geliefde vakantiebestemmingen van het Caraïbisch gebied. Ook vanuit ons land vertrekken wekelijks charter- en lijnvluchten naar het eiland. Deze uitgebreide en degelijke reisgids bevat naast de gebruikelijke toeristische informatie, inleidende hoofdstukken over land en volk, geschiedenis, politiek en cultuur. Ook aan de schrijnende problematiek van armoede en gewelddadigheid wordt aandacht besteed. Nieuw is de vermelding dat up-to-date informatie over Jamaica ook op Internet is te verkrijgen. De auteur, geograaf en journalist, docent aan de Hogeschool van Utrecht en tevens schrijver van het deeltje Jamaica in de KIT/Novib landenreeks, bezit kennelijk affiniteit met het eiland. Geïllustreerd met kleurenfoto's en gekleurde kaarten. Ook te gebruiken als algemene informatie over Jamaica voor thuisblijvers. Geheel herziene en geactualiseerde druk; nieuwe, kleuriger lay-out.

Suggesties