Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een vergeten glimlach

Marcia Willett (auteur)
Vier vrouwen hebben elk hun eigen verdriet dat ze niet alleen kunnen verwerken.
Titel
Een vergeten glimlach
Auteur
Marcia Willett
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Forgotten laughter
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2003
412 p.
ISBN
90-225-3466-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Louise Parry heeft een traumatische ervaring achter de rug. Ze hoopt verder te herstellen tijdens een jaarlijkse vakantie op het landgoed Foxhole in een vakantiedorp dat gerund wordt door haar vriendin Brigid. Maar er is niet veel nodig om het verleden weer in haar herinnering te brengen. Brigid zelf lijdt nog steeds onder het feit dat ze als kind in de steek gelaten werd door haar moeder, al heeft ze een heel goede relatie met haar vader. Nu haar moeder alleen achterblijft, geeft Brigit haar onderdak al is er nog steeds een onderhuidse spanning tussen de twee vrouwen. Haar halfzus Jemina zoekt toenadering met Brigid maar deze is niet zo toeschietelijk want ze is nog steeds jaloers omdat Jemina wel opgevoed werd door haar moeder.

Het verhaal gaat over relaties tussen echtparen, ouders en kinderen, en zussen onderling. Engagementen zijn vrijblijvend: een echtscheiding is zo gepiept. Man en vrouw genieten van een afzonderlijke vakantie, een kind wordt in de steek gelaten omwille …Lees verder
Dit is het verhaal over vier vrouwen die op de een of andere manier dramatische gebeurtenissen uit het verleden niet verwerkt hebben. Bridget neemt het haar moeder nog altijd kwalijk dat ze haar bij een scheiding in de steek heeft gelaten. Haar halfzus durft zich niet aan iemand te hechten omdat ze bang is in de steek te worden gelaten. Louise is een kind verloren en is niet in staat dat verdriet onder ogen te zien. Door de komst van Alexander, schoonvader van Bridget, raakt alles in een stroomversnelling en zijn de vrouwen gedwongen hun verdriet met anderen te delen. Een ontroerend verhaal over verdriet en vertrouwen. Het enigszins open einde maakt het bijzonder realistisch. Een verhaal in de stijl van Rosamunde Pilcher en Meave Binchy. Paperback; kleine druk.