Boek
Nederlands

Met open armen

Marcia Willett (auteur)
Het leven van een familie op het Engelse platteland. Vervolg op 'Een veilig thuis'.
Titel
Met open armen
Auteur
Marcia Willett
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Winning through
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2002
388 p.
ISBN
90-225-3138-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 47 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is het derde deel in een reeks over het leven van de familie Chadwick op 'The Keep' in Devon. Het is een vervolg op Een tijd van verwachting en Een veilig thuis.

Nu is het dertig jaar geleden dat de drie Chadwick-kinderen opgenomen werden door hun grootmoeder Freddy. Dit verhaal gaat over het leven op 'The Keep' na de dood van de grootmoeder en beschrijft vier perioden telkens met een tussenpoos van vier jaar. Fliss is nu de vrouw des huizes. Na de tweejarige proefscheiding van Miles pakken ze samen de draad weer op maar Fliss kampt met veel onzekerheden. Mol is bij de marine en Suzanne is gehuwd en moeder van twee kinderen. Ook het huwelijk van Hal en Maria verloopt niet rooskleurig en dat brengt verdeeldheid tussen hun kinderen Jolyon en Edward. De 80-jarige Theo is nog steeds hun aller steun en toeverlaat. Kortom, dit is het verhaal van de volgende generatie.

Ook dit deel is een ode aan het gezin al gebeuren er vergissingen en mislukkingen. Marcia Wille…Lees verder
Deze roman is het vervolg op 'Een veilig thuis'* over de familie Chadwick. Het boek sluit aan op het tweede gedeelte daarvan, zomer 1986, en vertelt de verhalen van alle kinderen Chadwick in hun verdere leven. Miles komt terug uit Hong Kong en Fliss en hij geven hun huwelijk een tweede kans. Het huwelijk van Hal en Maria loopt stuk en Hal keert terug naar 'The Keep'. Susanne krijgt een derde kind, alleen Mol is nog niet de ware tegengekomen. Hij wordt op zijn veertigste jaar verliefd op een meisje van 20, maar durft er niet voor uit te komen. Oom Theo sterft als hij ruim negentig jaar is. Miles krijgt een hersenbloeding en Fliss gaat hem verzorgen. Hun dochter Bess trouwt en krijgt een dochter, Paula. Mel komt om bij een bomaanslag van de IRA en Fliss is ontroostbaar. Miles sterft na weer een hersenbloeding. Dan verschijnt er een jonge vrouw met het zoontje van Mol. Fliss heeft weer een doel in haar leven. Wanneer Hal en Fliss na dertig jaar van elkaar gehouden te hebben, eindelijk tr…Lees verder