Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een rusteloos leven

Marco Kamphuis (auteur)
+1
Een rusteloos leven
×
Een rusteloos leven Een rusteloos leven

Een rusteloos leven

Als een getrouwde vrouw hopeloos verliefd wordt op een docent filosofie, lijkt de relatie weinig perspectief te hebben.
Onderwerp
Tragische liefde
Titel
Een rusteloos leven
Auteur
Marco Kamphuis
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2006 | Andere uitgaves
287 p.
ISBN
90-284-2146-7

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

We leren Astrid kennen door de ogen van Gerard, met wie ze uiteindelijk - tot zijn verrassing - trouwt en van wie zij een kind krijgt. Dan komt Igor in hun leven, de docent filosofie op wie ze hopeloos verliefd wordt en van wie ze de minnares wordt, want ook Igor is getrouwd. Na verloop van tijd houdt de affaire geen stand. Steeds meer verschuift het perspectief naar de gedachten en motieven van Astrid en hoe zij omgaat met haar leven. Het boek is knap geconstrueerd, leest makkelijk, maar bevat tegelijk diepgang. Je kunt merken dat de auteur verstand heeft van literatuur. Deze vierde roman is zijn beste. Vrij kleine druk.

Over Marco Kamphuis

Marco Kamphuis (Uden, 1966) is een Nederlandse schrijver. Hij studeerde Algemene Literatuurwetenschap aan de Katholieke Universiteit Nijmegen te Nijmegen.

In 1996 publiceerde hij de roman De medische encyclopedie, die werd bekroond met de Debutantenprijs. In 1998 verscheen zijn tweede roman, Tamara. In 2001 publiceerde hij het boek Succes, in 2008 De prijs, in 2012 Havik en in 2014 Aurore.

Lees verder op Wikipedia