Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het verlangen van de prins

Marco Kunst (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
+1
Het verlangen van de prins
×
Het verlangen van de prins Het verlangen van de prins
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Nadat zijn ouders in een storm zijn verdronken, belandt Lode in een streng weeshuis. Alleen oma Walyu is aardig en vertelt mooie verhalen. Lode weet te ontsnappen naar een schip, dat is getroffen door de vloek van een geheimzinnige prins. Waar herkent Lode de prins toch van? Kan hij misschien de vloek doorbreken? Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Dromen, Reizen
Titel
Het verlangen van de prins
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2020
239 p. : ill.
ISBN
9789025772840 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nadat zijn ouders tijdens een storm zijn verdronken, is Lode als peuter aangespoeld in een rubber bootje. Nu woont hij al zeven jaar in het strenge weeshuis Huize Landvast. Lode weet niets meer over het dorp in Afrika waar hij vandaan komt. In het weeshuis is alleen oma Walyu, de kokkin, aardig voor hem. Op een dag weet Lode te ontsnappen door zich op een schip met de naam Het verlangen van de prins te verbergen. In het boegbeeld van het schip herkent hij de geheimzinnige prins over wie hij soms droomt. Als het schip met Lode aan boord de haven uitvaart, begint een gevaarlijke reis. Al gauw ontdekt hij dat het schip en iedereen op het schip vervloekt zijn door de prins uit zijn dromen. De vloek wordt door Lode in verband gebracht met de verhalen die oma Walyu hem heeft verteld. Samen met andere bemanningsleden zoekt hij een mogelijkheid om de vloek op te heffen, maar dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Alles bij elkaar is dit een spannend en ook vlot leesbaar verhaal. De aantrekkeli…Lees verder

Het verlangen van de prins

Nadat Lode in een rubberbootje op het strand is aangespoeld, wordt hij opgevangen in een verschrikkelijk weeshuis. Op een dag besluit hij te ontsnappen en als bij toeval meert er net op die dag een mysterieuze driemaster aan in het havenstadje waar Lode woont. Hij herkent het schip meteen uit zijn dromen en, geleid door deze vreemde connectie, besluit hij aan boord te gaan. Deze beslissing blijkt echter fataal te zijn, want wie het schip betreedt wordt getroffen door de vloek van de prins; wie aan boord droomt over de prins, kan het schip nooit meer verlaten.

Lode leert al snel de bemanning kennen, elk met zijn eigen verhaal. De mensen die op het schip leven zijn geïntrigeerd door Lode en ze beginnen te hopen, want het zou wel eens kunnen dat hij het geheim kan ontrafelen. Het blijft spannend tot de laatste bladzijde.Wat het eerste opvalt aan dit boek is de prachtige cover. Marieke Nelissen brengt dit sprookje tot leven met gedetailleerde, levendige te…Lees verder

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Levensloop

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992,filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur v…Lees verder op Wikipedia