Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Mus maakt wat moois

Marco Kunst (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
+1
Mus maakt wat moois
×
Mus maakt wat moois Mus maakt wat moois
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mus tekent graag. Maar van mama moet hij naar buiten. Maar daar neemt de wind zijn papier mee. Dan komt hij Sam tegen. Die heeft een heel goed idee. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Tekenen, Slim zijn
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Mus maakt wat moois
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2019
[26] p. : ill.
ISBN
9789048735976 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mus houdt erg van tekenen. Maar vandaag wordt hij telkens weggestuurd op de plek waar hij net wil gaan tekenen. Hoe kan hij zo iets moois maken? Derde eerste leesboekje over Mus (ik-figuur). De boekjes zijn steeds een niveau moeilijker. De korte zinnen bevatten voornamelijk eenlettergrepige woordjes, AVI-E3. Gedrukt in een schreefloos lettertype met hoofdletters en interpunctie. De gekleurde, naïef aandoende illustraties lopen door over twee pagina's. De tekstblokjes staan naast of op een rustige plek in de illustraties. Voor in het boekje worden Mus en Sam voorgesteld; achterin staan drie verdiepingsvragen. Een simpel en doeltreffend startersboekje uit de serie 'Ik lees!', waarin eerder 'Mus en de poes' en 'Mus maakt een hut'* verschenen. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Levensloop

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992,filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur v…Lees verder op Wikipedia