Titel
Quando sei nato
Regisseur
Marco Tullio Giordana
Naar het werk van
Maria Pace Ottieri
Acteur
Adriana Asti Alessio Boni Michela Cescon Rodolfo Corsato Matteo Gadola Vlad Alexandru Toma Ester Hazan
Uniforme titel
Quando sei nato non puoi più nasconderti
Taal
Italiaans
Uitgever
A-Film, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
115 min.
Aantekening
Taalkeuze: Italiaans, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Marco Tullio Giordana

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Yasu

Marco Tullio Giordana (Milaan, 1 oktober 1950) is een Italiaans scenarioschrijver en filmregisseur. Giordana studeerde wijsbegeerte en letterkunde. 1978 schreef hij zijn eerste scenario voor de documentaire Forza Italia!. Zijn eerste speelfilm die hij regisseerde was Maledetti vi amerò (1980), die vertoont werd op het Filmfestival van Cannes. Met deze film won hij een Gouden Luipaard op het Internationaal filmfestival van Locarno. Met La meglio gioventù won Giordana verschillende prijzen, waaronder de publieksprijs van het Filmfestival van Rotterdam.

Filmografie

Regisseur

  • Maledetti vi amerò (1980)
  • La caduta degli angeli ribelli (1981)
  • Notti e nebbie (1984)
  • Appuntamento a Liverpool (1988)
  • La domenica specialmente (1991)
  • L'unico paese al mondo (1994)
  • Pasolini, un delitto italiano (1995)…Lees verder op Wikipedia