Dvd
Engels

The code & The music of the primes : wiskunde als sleutel tot de wereld om ons heen

Marcus Du Sautoy (auteur)

The code & The music of the primes : wiskunde als sleutel tot de wereld om ons heen

In de reeks:
Genre:
Twee series over wiskundige getallen, vormen en voorspellingen en over het wiskundige vraagstuk omtrent het patroon bij de priemgetallen.
Bevat
Disc 1 The code
Disc 2 The music of the primes
Titel
The code & The music of the primes : wiskunde als sleutel tot de wereld om ons heen / written and presented by Marcus du Sautoy
Auteur
Marcus Du Sautoy
Taal
Engels
Uitgever
B Motion, 2011
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 255 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie
EAN
8717306272339
Plaatsingssuggestie
516 (SISO) Wiskunde ; Wiskunde (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Marcus du Sautoy is hoogleraar wiskunde en hoogleraar Public Understanding of Science in Oxford. Twee vakken die moeilijk te combineren zijn: het begrijpen van wiskunde lijkt immers voor het grote publiek niet weggelegd. Maar Du Sautoy heeft op dit gebied inmiddels een reputatie, en die maakt hij, net als in zijn eerdere BBC-serie 'The Story of Maths'*, ook op deze beide dvd’s meer dan waar. De eerste bevat de BBC-serie 'The Code' uit 2011, drie afleveringen van elk een uur over respectievelijk getallen, vormen en voorspellingen, waarbij telkens weer blijkt hoe belangrijk wiskunde is voor het begrijpen van de wereld om ons heen. De tweede, ook een BBC-serie uit 2005, is aanzienlijk moeilijker; een ouder boek van Du Sautoy, 'The Music of the Primes' uit 2003, vormde de basis voor drie afleveringen van een half uur per stuk over priemgetallen. Met name 'The Code' met zijn vele verrassende toepassingen zal een breed publiek bijzonder kunnen boeien.