Boek
Nederlands

De mooiste vis van de zee leert verliezen

Marcus Pfister (auteur), Nannie Kuiper (vertaler)

De mooiste vis van de zee leert verliezen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Regenboog en zijn vriendjes spelen verstoppertje. Als Regenboog de andere vissen niet kan vinden en de kleine blauwe Vinnie lukt dat juist wel, wordt hij boos. Prentenboek met waterverfillustraties waarop glitterende hologrammen zijn aangebracht. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Samen spelen
Titel
De mooiste vis van de zee leert verliezen / tekst en illustraties Marcus Pfister
Auteur
Marcus Pfister
Vertaler
Nannie Kuiper
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Regenbogenfisch lernt verlieren
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789051165890 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prentenboek over Regenboog, de mooiste vis van de zee. In dit deel spelen Regenboog en zijn vriendjes verstoppertje. Als hij de andere vissen niet kan vinden en de kleine blauwe Vinnie lukt dat juist wel, trekt hij zich teleurgesteld en boos terug. Roodvin raadt hem aan om te leren omgaan met zijn verlies en het weer goed te maken met zijn vriendjes. Het verhaal is simpel en goed te volgen. De schitterende waterverftekeningen zijn hoofdzakelijk uitgevoerd in blauw-groen-paars-tinten. De zilveren schubben zijn zilverkleurige hologrammetjes, die verschillende kleuren weerkaatsen. Tekst en illustraties ondersteunen elkaar. Het thema vriendschap, omgaan met verliezen en het weer goed maken is aan de hand van dit prentenboek goed bespreekbaar te maken. De bladzijden zijn van stevig, glad papier. Inmiddels is het 25 jaar geleden dat de eerste 'De mooiste vis van de zee’ verscheen. Vanaf ca. 4 jaar.

De mooiste vis van de zee leert verliezen

Regenboog speelt graag verstoppertje met zijn vriendjes. En winnen? Dat willen ze allemaal wel! Maar iedereen verliest weleens een keer. Toch is een goede verliezer zijn niet zo gemakkelijk. Ook Regenboog moet dat nog leren.Naar aanleiding van ‘25 jaar De mooiste vis van de zee’ is dit achtste boek in de reeks verschenen. Deze keer leert Regenboog omgaan met verliezen. Voor menig kleuter zal het een zeer herkenbaar verhaaltje zijn. Ook iedere ouder of kleuterleerkracht zal zich zo de situatie voor de geest kunnen halen: als kleuters niet kunnen winnen, is het een stom spelletje en doen ze niet meer mee. De illustraties zijn een feest voor het oog voor zij die van regenboogkleurtjes en glitters houden. De verzamelaars van de reeks zullen niet teleurgesteld zijn want dezelfde kleurrijke aquarellen als voorheen worden ook in dit boek gebruikt. Echt spannend of vernieuwend is het verhaal zeker niet maar het mag er zijn. Het wordt zeker weer een hit in de plaatselijke…Lees verder

Suggesties