Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De mooiste vis van de zee

Marcus Pfister (auteur), Nannie Kuiper (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Omdat de mooiste vis van de zee al zijn schatten voor zichzelf wil houden, vinden de andere vissen hem niet aardig. Hardkartonnen prentenboek met waterverfillustraties waarop glitterende hologrammen zijn aangebracht. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
De mooiste vis van de zee
Auteur
Marcus Pfister
Vertaler
Nannie Kuiper
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Regenbogenfisch
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2022 | Andere uitgaven
[12] p. : ill.
ISBN
9789051166392 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Regenboog is de mooiste vis in de zee. Zijn schubben zijn bezaaid met zilveren schitters. Maar hij is trots en ijdel en wil niemand een van zijn schubben geven. Daarom wil geen enkele vis met hem spelen. Regenboog voelt zich eenzaam en vraagt raad aan Octopus. Als deze hem aanraadt wat van zijn schubben af te staan, volgt Regenboog zijn advies op. Dan vindt iedereen hem aardig en wil graag met hem spelen. Pas nu is Regenboog echt gelukkig. Het prentenboek uit 1992 is inmiddels in allerlei uitvoeringen en formaten uitgebracht, dit keer is het een kleine hardkartonnen editie. Het verhaal is simpel en goed te volgen. De fraaie waterverfillustraties zijn hoofdzakelijk uitgevoerd in blauw-groen-paars-tinten en zijn paginagroot op enkele of dubbele bladzijden gedrukt. De zilveren schubben zijn zilverkleurige hologrammetjes die verschillende kleuren weerkaatsen. Tekst en illustraties ondersteunen elkaar. De thema's vriendschap, trots en ijdelheid zijn aan de hand van dit boek goed bespreekba…Lees verder

De mooiste vis van de zee

Dit is een grote kartonuitvoering van het eerder verschenen verhaal over de mooiste vis die weigert om ook maar één van zijn blinkende schubben aan de andere vissen te geven. Hij wint er niets mee en wordt er alleen maar eenzamer van. Tot hij ontdekt dat hij alleen maar te winnen heeft als hij van zijn schoonheid meedeelt aan de andere vissen. De prenten zijn heel kleurrijk maar ik vind het verhaal te moraliserend. Het is echter goed te gebruiken in lessen godsdienst of zedenleer en in vieringen met als thema: delen met anderen.

Suggesties