Boek
Nederlands

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Marcus Pfister (auteur)
+1
Kleine Raaf vliegt naar de maan
×
Kleine Raaf vliegt naar de maan Kleine Raaf vliegt naar de maan

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kleine Raaf wordt door soortgenoten gepest en voor de grap uitgedaagd om naar de maan te vliegen. Hij begint vol goede moed aan zijn onmogelijke opdracht. Prentenboek met kleine en paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Kleine Raaf vliegt naar de maan
Auteur
Marcus Pfister
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der kleine Mondrabe
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2010
[25] p. : ill.
ISBN
9789051161571 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Pesten - Uitsluiten (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit 'ravenzwarte' prentenboek opent met drie op een tak zittende raven. De kaalkoppige oudste vertelt over vroeger, over een kleine soortgenoot. Alle raven keken toe bij zijn geboorte en permitteerden zich het kwetsbare beestje van meet af aan te pesten, te bespotten en te isoleren. Op een dag daagde de verteller het uit naar de maan te vliegen. Om er ook bij te horen wil je tot het uiterste gaan. Op een tak kijkt het raafje daarom verlangend, maar vastberaden naar dat zilveren hemellichaam. De verteller droomt dan over zijn slachtoffer. Een droom die doet denken aan het lot van de gevederde Icarus. De illustrator/schrijver is onder andere bekend van zijn boeken over de mooiste vis van de zee. De grote, kleurige illustraties met een aantal opvallende zilverkleurige details en gigantische gele ravensnavels, lopen veelal over een of twee pagina's met afwisselend de tekst erin of ernaast. Ook die tekst is ravenzwart, in vette, schreefloze letter gedrukt. De jonge lezer zal wat hulp nodig…Lees verder

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Dit prachtige boek opent met drie oude raven op een tak in de eikenboom. De eerste klaagt dat er ook nooit iets gebeurt. De tweede valt de eerste bij. De derde herinnert zich echter Kleine Raaf. En de oude raaf vertelt het verhaal van Kleine Raaf die naar de maan vloog.
Zoals het spreekwoord zegt: In mei leggen alle vogels een ei. En zo ook de raven. Maar het was al bijna juni. Uit alle eieren waren kuikentjes gekomen. Maar in één ravennest lag nog een ei. Toen dat ei eindelijk begon te barsten, bleek er iets piepkleins in te zitten.  En dit piepkleine wezentje was Kleine Raaf. Kleine Raaf werd echter met de woorden ‘Wat een scharminkel’ en ‘Moet dat nou een raaf worden’ welkom geheten. Kleine Raaf werd door de andere raven geplaagd, getreiterd, gepest en uitgedaagd. Maar Kleine Raaf mocht dan wel klein zijn, hij was ook dapper. Hij bleef oefenen tot hij als de beste kon vliegen.
Maar zelf dat volstond niet om te mogen meespelen. De raven wilden dat hij eerst naar de maan …Lees verder

Suggesties