Boek
Engels

Voyages in the underworld of Orpheus Black

Marcus Sedgwick (auteur), Julian Sedgwick (auteur), Alexis Deacon (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Londen, Wereldoorlog II. Harry raakt tijdens een bombardement op Londen gewond. Als hij bijkomt en hoort dat zijn broer Ellis wordt vermist, duikt hij de onderwereld in om hem op te sporen. Met veel zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Voyages in the underworld of Orpheus Black
Auteur
Marcus Sedgwick Julian Sedgwick
Illustrator
Alexis Deacon
Taal
Engels
Uitgever
London: Walker Books, 2019
312 p. : ill.
ISBN
9781406357929 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Marcus Sedgwick (1968) heeft een groot aantal titels op zijn naam staan, maar dit is zijn eerste samenwerking met zijn broer Julian en met illustrator Alexis Deacon. Het resultaat is een indrukwekkend boek over de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal gaat over Harry, die dienst heeft geweigerd en de spanning in zijn relatie met zijn verdwenen broer Ellis, die wel soldaat is. Het verhaal boeit, maar verwart ook. Het is moeilijk te volgen en dat is weliswaar de bedoeling, het geeft de warboel in Harry’s hoofd goed weer. De realiteit van Londen in de oorlog, de sciencefiction elementen van Harry’s boek in wording en de mythe van Orpheus lopen door elkaar. De verschillende verhaallijnen worden in kaart gebracht door een afwisseling in (warrige) stukken fictie, poëzie en de illustraties van Deacon. Die illustraties zijn mooi en indrukwekkend en dragen schitterend bij aan het sferische verhaal. Het boek wordt daardoor bijna een graphic novel en is met recht uniek te noeme…Lees verder

Over Marcus Sedgwick

Marcus Sedgwick (Kent, 1968) is een Brits schrijver en illustrator van kinder- en jeugdfictie en tevens muzikant.

Loopbaan

Sedgwick speelde drums in de band Garrett en was gitarist in een ABBA-tributeband. Zijn debuutroman Floodland, die hij zelf met houtsnedes illustreerde, was de winnaar van de Branford Boase Award in 2001. Het jaar daarop werd zijn tweede roman The Dark Horse genomineerd voor de Guardian Children's Book Award.

Bibliografie

Romans

  • Floodland (2000)
  • The Dark Horse (2001) - in Nederland verschenen als Zwart paard
  • Witch Hill (2001)
  • The Book of Dead Days (2003) - in Nederland verschenen als Het boek van de dode dagen
  • A Christmas Wish (2003)
  • Cowards (2003)
  • The Dark Flight Down (2005) - in Nederland vers…Lees verder op Wikipedia