Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dreadlocks en lippenstift

Maren Stoffels (auteur)

Dreadlocks en lippenstift

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Skatermeisje Sofie (15, ik-figuur) moet haar vriendje drie lange weken missen, wanneer ze met haar ouders op vakantie naar Frankrijk gaat. Ze voelt zich ellendig, tot ze Floor, type fotomodel, ontmoet. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Dreadlocks en lippenstift
Auteur
Maren Stoffels
Taal
Nederlands
Editie
10
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2009 | Andere uitgaves
143 p.
ISBN
9789025848941 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Skatermeisje Sofie (15, ik-figuur) is hevig verliefd, maar moet met haar ouders mee op vakantie. In Frankrijk ontmoet ze een andere jongen en wordt ook op hem verliefd. Dan ontmoet ze Floor en ontdekt ze dat die fotomodeltypes helemaal niet stom hoeven te zijn. Sofie merkt dat ze niet op haar eerste oordeel af moet gaan. Sofie en Floor sluiten vriendschap met elkaar. Na de vakantie blijft Sofie via mail contact houden met haar nieuwe vriendin. Ook houdt ze een dagboek bij, waarvan stukken opgenomen zijn in het boek. Eigentijds boek voor jongeren, vlot geschreven met korte zinnen en met psychologische diepgang. Groepsgedrag en pesten komen aan de orde, anorexia, dood van een ouder, maar vooral trouw blijven aan jezelf. Aantrekkelijke omslagfoto waarop de tegenstelling tussen de twee vriendinnen mooi wordt verbeeld. Inmiddels zijn twee vervolgdelen verschenen: 'Piercings & Parels' en 'Cocktails en Ketchup'*. Eerste jeugdroman van de toen 17-jarige auteur. Nominatie Tina-Bruna Award 2005…Lees verder

Dreadlocks & Lippenstift

Sofie moet met haar ouders en broer mee op reis naar Frankrijk. Zij ziet het helemaal niet zitten om haar vriend Tygo achter te laten en drie weken op een camping te moeten verblijven. Maar al bij al valt het toch wel mee. Zij leert een meisje, Floor, kennen, die uiteindelijk een echte hartsvriendin wordt. Eens terug in Nederland, mailen de meisjes elkaar regelmatig en helpen elkaar elk met hun specifieke problemen. Het is een boek dat met zeer veel overtuiging is geschreven. De schrijfstijl is vlot en de leefwereld van de jongeren wordt zeer herkenbaar weergegeven. De schrijfster is zelf pas zeventien jaar, de wereld waarover zij schrijft is dus ook haar leefwereld. Wel worden er op een bepaald moment te veel probleemsituaties aangesneden. In haar nieuwe klas voelt Sofie zich niet goed, haar vriendin Floor heeft anorexia, de moeder van een klasgenoot sterft aan kanker, Sofies vriendje maakt het uit... Er komt nog een vervolg, maar misschien is dat ook teveel van het goede.


Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

In 2006 behaalde Stoffels haar mavodiploma. Al sinds groep 6 (9 jaar) schrijft ze verhaaltjes. Zo ging haar eerste (onuitgebrachte) boek over een Inuit-kind dat zijn vader zoekt. Ze begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen v…Lees verder op Wikipedia