Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Tara vecht terug

Maren Stoffels (auteur)
+1
Tara vecht terug
×
Tara vecht terug Tara vecht terug

Tara vecht terug

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Tara en haar vrienden zijn op kampeervakantie in Frankrijk. Tara heeft moeite om haar criminele verleden achter zich te laten. Hoewel ze haar leven wil verbeteren, steelt ze geld van de anderen.
Titel
Tara vecht terug
Auteur
Maren Stoffels
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2012 | Andere uitgaves
132 p.
ISBN
9789025860752 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek is het tweede deel in de trilogie 'Back pack', over jongeren die met de rugzak op reis zijn en ook figuurlijk heel wat met zich meedragen. Ondanks haar jonge leeftijd, levert de 21-jarige Maren Stoffels opnieuw degelijk werk af. Een enkele keer tref je een slecht geformuleerde zin aan, maar het verhaal is zeer samenhangend en ook de stijl is doorgaans zeer vlot.

De hoofdpersoon in Tara vecht terug, Tara, is een jong meisje (haar leeftijd wordt nergens gezegd, maar vermits ze voor de kinderrechter is verschenen, moet ze wel tussen 12 en 18 jaar zijn). Nergens wordt er over school of ouders gesproken. Tara is samen met twee meisjes, Britt en Elin, en twee jongens, Lucas en Ivo, op reis in Frankrijk. Ze heeft het wat moeilijk met Elin, omdat zij merkt dat Lucas verliefd is op haar. Tara zelf heeft immers ook een boontje voor Lucas. Daarnaast is ze nog steeds verliefd op Dario, een jongen uit haar verleden.

De schrijfster slaagt er zeer goed in om de gevoel…Lees verder
Tara (ik-figuur) is samen met Britt, Ivo, Lucas en Elin aan het backpacken in Frankrijk. Ze is blij dat Britt haar heeft meegevraagd en ziet deze vakantie dan ook als ‘nieuwe start’. Tara heeft genoeg van haar oude leventje dat in het teken stond van diefstal, inbraak en haar vriendje Dario. Tijdens de vakantie blijkt dat Tara het moeilijk vindt haar oude leventje te vergeten: ze steelt en denkt voortdurend aan Dario. Binnen de groep veroorzaakt dit de nodige ruzies en jaloezie, vooral als Tara ook nog eens verliefd wordt op Lucas; hij heeft meer interesse in Elin. Als Tara per ongeluk Elins gitaar stukmaakt en niemand haar gelooft, gaat er eindelijk een knop om. Tweede deel uit de driedelige serie 'Backpack'*, waarin Tara de hoofdpersoon is. Het leuke van deze serie is dat alle personages weer terugkeren, maar je als lezer telkens vanuit een andere hoofdpersoon het verhaal beleeft. Prettig leesbaar geschreven verhaal met flashbacks die duidelijk te onderscheiden zijn van de rest van …Lees verder

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

In 2006 behaalde Stoffels haar mavodiploma. Al sinds groep 6 (9 jaar) schrijft ze verhaaltjes. Zo ging haar eerste (onuitgebrachte) boek over een Inuit-kind dat zijn vader zoekt. Ze begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen v…Lees verder op Wikipedia