Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Jamie

Maresa Jacobse (auteur)
+1
Jamie
×
Jamie Jamie
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Een verliefde Jamie brengt de zomer door op de camping van haar ouders in Zuid-Frankrijk. Dit jaar is de zomer net iets spannender en specialer dan andere jaren. Eerste deel in een serie waarin telkens een andere campingbezoeker de hoofdrol speelt.
Titel
Jamie
Auteur
Maresa Jacobse
Taal
Nederlands
Uitgever
Arnhem: Ellessy, 2011
144 p.
ISBN
9789086601523 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jamie van Maresa Jacobse is het eerste deel van de nieuwste jeugdserie over spannende zomers in Zuid-Frankrijk. In elk deel zal een andere bezoeker van de camping een hoofdrol krijgen. Tieners die zoeken naar spanning en zichzelf graag vergelijken met verliefde leeftijdsgenoten, hebben aan dit werk een lekkere kluif.
Doorheen het verhaal zien we Jamie groeien in verantwoordelijkheid. Haar ouders, die de camping uitbaten, vertrouwen haar volop. Ze mag de kinderanimatie alleen runnen en omdat ze die taak zo goed uitvoert, krijgt ze daarnaast de nodige tijd en ruimte voor zichzelf en dus ook voor de nieuwe gast Mick. Genietend van hun prille verliefdheid beleven ze mooie momenten samen, maar wanneer de arrogante Amber uit haar klas met haar ouders op de camping aankomt, is Jamie helemaal van de kaart. Deze meid pest haar op school en komt nu tussen haar en Mick in te staan. De ruzies lopen hoog op, er zijn misverstanden, onuitgesproken ergernissen, verdriet en valkuilen bij d…Lees verder
Jamie (14) vindt in haar vakantie wat ze op school niet vindt: succes en vriendschap. Op de Franse camping van haar ouders heeft zij de leiding over de kinderclub en dat doet ze heel goed. In dit werk vergeet ze de sores van school. Een vriendje maakt het helemaal goed. Maar alles verandert als uitgerekend Amber verschijnt, een van de pestkoppen uit haar klas. Probeert ze echt Mick van haar af te pakken? Chronologisch verteld verhaal in een stijl die geen ruimte biedt voor lezersinbreng. 'Telling' dus, geen 'showing'. De personages zijn goed uitgewerkt; de spanning is voelbaar en het thema herkenbaar voor de doelgroep. Wat slordigheden in taalgebruik: ‘zoontjes’ voor jongens van veertien jaar en dubbele naamgeving: twee Tims en twee Davids. Al met al een prettig leesbaar vakantieboek. Schrijfster debuteerde in 2003, sindsdien verscheen er een trilogie en dit is het eerste deel van een serie, 'Zomers in Zuid-Frankrijk'*. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Maresa Jacobse

Maresa Rianne Jacobse (Alkmaar, 30 juli 1986) is een Nederlandse schrijver en vertaler.

Jacobse begint haar carrière op veertienjarige leeftijd, als zij Rotzooi schrijft. Uitgeverij Kluitman brengt dit manuscript in september 2003 uit. In 2006 verschijnen er drie boeken van haar hand, die samen de trilogie Wat je al niet moet doen voor... vormen. Deze chicklit-serie voor jonge meiden bestaat uit Wat je al niet moet doen voor een zoen, Wat je al niet moet doen voor je vrienden en Wat je al niet moet doen voor de liefde.

Ze werkt als freelance vertaler, docent en auteur voor onder andere Ze.nl, Kluitman en tijdschrift Tina. Sinds april 2009 heeft ze daarbij een eigen bedrijf. Ze schrijft onder het pseudoniem Samantha Era de serie Anky's Manegemeiden. Sinds 2010 houdt Jacobse zich ook bezig met (online) marketing en vormgeving.

Opleidingen en onderwijs

Maresa Jacobse h…Lees verder op Wikipedia