Bundeling van drie met elkaar verbonden dystopische romans van de Canadese schrijfster (1939), waarin steeds een verontrustend beeld van een toekomstige wereld wordt beschreven.
Bevat
Titel
De MaddAddam-trilogie
Auteur
Margaret Atwood
Vertaler
Lidwien Biekmann Tineke Davids
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Oryx and Crake ; The year of the flood ; MaddAddam
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2019
1272 p.
ISBN
9789044641912 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van drie met elkaar verbonden verontrustende dystopische romans van de bekende Canadese tweede-golf-feministe Margaret Atwood (1939). Ze was Booker Prizewinnaar in 2000 (met ‘De blinde huurmoordenaar’) en de tv-serie (2017) over haar dystopische roman ‘The handmaid’s tale’ werd ook een groot succes. In ‘Oryx en Crake’ uit 2003 is na een genetische ramp Snowman de enig overgebleven 'oude' mens temidden van genetisch gemanipuleerde mensen en dieren en denkt hij na over de oorzaken die tot deze ramp hebben geleid. In ‘Het jaar van de vloed’ uit 2009 heeft een wereldwijde epidemie bijna alle mensen op aarde gedood en proberen twee vrouwen van een sekte te overleven. In ‘MaddAddam’ uit 2013 heeft de geniale jonge gentechnoloog Crake met een dodelijk virus de wereld 'bevrijd' van vrijwel het gehele verdorven mensdom. Daarvoor in de plaats heeft hij in een biotechnisch laboratorium een zachtmoedig volk van mensachtige wezens geschapen. De romans zijn goed geschreven, actueel, scher…Lees verder

Over Margaret Atwood

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vanwaffle

Margaret Eleanor Atwood OC (Ottawa, 18 november 1939) is een van Canada's belangrijkste hedendaagse schrijvers. Ze is dichteres, romanschrijfster, literair criticus, feministe en politiek activiste. Ze krijgt zowel nationale als internationale erkenning.

Leven

Margaret Atwood is geboren in Ottawa in Ontario, en is de tweede van drie kinderen van Carl Atwood, een entomoloog, en Margaret Killiam, een diëtiste. Omdat haar vader veel onderzoek deed in de uitgestrekte bossen van Canada spendeerde ze veel van haar jonge jaren in afgelegen gebieden van Noord-Ontario, en pendelde heen en weer tussen Ottawa, Sault St. Marie en Toronto, en zat zo op veel verschillende scholen. Ze werd een enthousiast lezer, en begon op haar 16e te schrijven.

Vanaf 1957 studeerde ze aan de Victoria Universiteit in Toronto, en behaalde haar Bachelor of Arts-graad in Engels, met als bijvakken filosofie en Frans. Ze studeerde vanaf 1961 aan het Radcliffe C…Lees verder op Wikipedia

Suggesties