Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het jaar van de vloed

Margaret Atwood (auteur)
+1
Het jaar van de vloed
×
Het jaar van de vloed Het jaar van de vloed

Het jaar van de vloed

In de reeks:
Als een wereldwijde epidemie bijna alle mensen op aarde heeft gedood, proberen twee vrouwen van een sekte te overleven. Sluit aan op 'Oryx en Crake'.
Titel
Het jaar van de vloed
Auteur
Margaret Atwood
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The year of the flood
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2009
449 p.
ISBN
9789044613988

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit verhaal is geen vervolg op, maar wel nauw verbonden met Atwoods ‘Oryx en Crake’. Het speelt zich af in diezelfde wereld waar grote sociale en genetische veranderingen hebben plaatsgevonden en corruptie en misdaad welig tieren. De Corporaties en CorpSeCorps (ooit een particulier beveiligingsbedrijf) zijn aan de macht, een tegenwicht bieden de Hoveniers van de Heer, een sekte die o.l.v. Adam Een, in harmonie met de natuur wil leven. Een grote ramp, de Waterloze Vloed, heeft bijna alle mensen uitgeroeid, hoe de wereld was en sinds de Ramp is, vertellen twee overlevenden: trapezedanseres Ren en Toby, die serveerster was bij GeheimBurgers (niemand wist nog wat er in de burgers zat). Hun verhalen, afgewisseld met de religieuze lessen en liederen (mede beinvloed door William Blake’s verzen aldus de auteur) van Adam Een, laten een dystopische maatschappij zien, ontstaan uit dubieuze keuzes rond nu actuele thema’s. Goed geschreven, actueel, scherp, fascinerend en angstaanjagend. Afzonderli…Lees verder

Over Margaret Atwood

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vanwaffle

Margaret Eleanor Atwood OC (Ottawa, 18 november 1939) is een van Canada's belangrijkste hedendaagse schrijvers. Ze is dichteres, romanschrijfster, literair criticus, feministe en politiek activiste. Ze krijgt zowel nationale als internationale erkenning.

Leven

Margaret Atwood is geboren in Ottawa in Ontario, en is de tweede van drie kinderen van Carl Atwood, een entomoloog, en Margaret Killiam, een diëtiste. Omdat haar vader veel onderzoek deed in de uitgestrekte bossen van Canada spendeerde ze veel van haar jonge jaren in afgelegen gebieden van Noord-Ontario, en pendelde heen en weer tussen Ottawa, Sault St. Marie en Toronto, en zat zo op veel verschillende scholen. Ze werd een enthousiast lezer, en begon op haar 16e te schrijven.

Vanaf 1957 studeerde ze aan de Victoria Universiteit in Toronto, en behaalde haar Bachelor of Arts-graad in Engels, met als bijvakken filosofie en Frans. Ze studeerde vanaf 1961 aan het Radcliffe C…Lees verder op Wikipedia