Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bron van duisternis

Margaret Weis (auteur), Tracy Hickman (auteur)
Een koningszoon, Dagnarus, gebruikt zijn vroegere speelkameraad Gareth om aan de macht te komen.
Titel
Bron van duisternis / Weis en Hickman
Auteur
Margaret Weis Tracy Hickman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Well of darkness
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2006 | Andere uitgaves
493 p.
ISBN
90-245-5745-3 9789024557455

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Bron van Duisternis', het eerste deel van de fantasy-trilogie 'De verheven steen' van het bekende duo Weis & Hickman, is geënt op het fantasy-rollenspel 'Sovereign Stone' van Larry Elmore. De fantasy-wereld 'Loerem' wordt geregeerd door de Domeinheren, strijders van vlees en bloed, maar gevormd door de heilige magie van de Verheven Steen. In deze wereld vol dwergen, elfen, magiërs, orken en mensen wordt de jonge Gareth ranseljongen van de koppige en wrede prins Dagnarus, tweede troonopvolger van Loerem. Gareth krijgt de klappen voor de straf die de prins wel verdient maar niet krijgt. Dagnarus wil per se koning worden en voert de trouwe Gareth mee op het pad van de zwarte magie, de verschrikkelijke duisternis in. Een spannend en meeslepend fantasy-avontuur van het team Weis en Hickman dat zijn sporen in de fantasy-wereld reeds verdiende met bekende series als 'Poort des doods', 'De roos van de Profeet' en 'DoodsZwaard'. Dit eerste deel werd in fantasy-kringen goed ontvangen. Pocketed…Lees verder

Over Margaret Weis

Margaret Edith Weis (Independence (Missouri), 16 maart 1948) is een Amerikaans schrijfster van epische fantasy, vooral bekend voor Dragonlance en haar samenwerking met Tracy Hickman.

Jeugd

Weis werd geboren in Independence, Missouri en studeerde af aan de Universiteit van Missouri. Toen ze op college zat kwam ze in aanraking met fantasy, en dan vooral door toedoen van de Britse schrijver en universitair professor J.R.R. Tolkien.

In de jaren 70 en 80 schreef Weis verschillende kinderboeken, waaronder een biografie over de bandieten Jesse en Frank James. Ze schreef ook over computeranimatie, robots en de geschiedenis van Thanksgiving.

Bibliografie

Dragonlance

Kronieken (Chronicles) (met Tracy Hickman):

  • 1984 - Draken van de herfstschemer (Dragons of Autumn Twilight)
  • 1985 - Draken van de winternac…Lees verder op Wikipedia

Suggesties