Boek
Nederlands
Khardan, Zohra, Mathew en de Zwarte Paladijn dringen de stad Kich binnen om de gevangenen van hun stammen te bevrijden.
Titel
De profeet van Akhran / Weis & Hickman
Auteur
Margaret Weis Tracy Hickman
Vertaler
Eny Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The prophet of Akhran
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2005 | Andere uitgaves
351 p.
ISBN
9789024542109 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 37 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Profeet van Akhran is het slot van de trilogie 'De roos van de profeet', over de strijd tussen de goden, die wordt gevoerd op het vlak van de onsterfelijken en vooral op dat van de sterfelijke mens. Werd in Paladijn van de nacht, het tweede deel, een keerpunt bereikt in deze strijd, waarin Quar nastreeft de enige ware God te zijn en Akhran de Zwerver zijn belangrijkste tegenstrever blijkt, in dit laatste deel komen de draden samen en wordt een nieuw evenwicht bereikt. Uiteraard spelen sjeik Khardan, die uitgroeit tot de profeet van Akhran, en Zohra, de dochter van een rivaliserende kalief met wie hij in opdracht van Akhran is getrouwd, daarbij een belangrijke rol. Samen met Mathew, de jonge tovenaar uit het verre land van de christelijke god Promenthas, die worstelt om te overleven in een Arabische wereld van hitte en woestijnen, heethoofdige nomaden en vreemde gebruiken. En ook Auda, de paladijn van de nacht die in het vorige deel nog hun tegenstander was, schaart zi…Lees verder
Ook in dit derde deel van de 'Roos van de Profeet' voeren de goden oorlog. Zij doen dit met behulp van de djinns en de volken van een denkbeeldige, Arabisch getinte wereld. Zal de god Quar door de veroveringen van de emir van Kich, Quannadi, de overhand krijgen? Khardan, de profeet in wording van de zwerfgod Akhkran, zijn vrouw Zohra, de tovenaar Mathew en de Zwarte Paladijn Auda verenigen zich na een tocht door een barre woestijn en een verblijf in de dode stad Sirinda met hun verslagen stammen: de Akar, Hrana en Aran. Zij dringen de stad Kich binnen en bevrijden door mistvorming, opgeroepen door Mathew, de gevangenen van de nomadenstammen uit de handen van de emir en imam Feisal. De laatstgenoemde en de Zwarte Paladijn verliezen daarbij het leven. Toch bevinden de drie woestijnstammen zich nog in een hopeloze positie als zij Kich aanvallen. Ook dit deel van deze fantasy-serie, die vaak doet denken aan de vertellingen uit Duizend-en-een-Nacht, is origineel en spannend. Liefhebbers va…Lees verder

Over Margaret Weis

Margaret Edith Weis (Independence (Missouri), 16 maart 1948) is een Amerikaans schrijfster van epische fantasy, vooral bekend voor Dragonlance en haar samenwerking met Tracy Hickman.

Jeugd

Weis werd geboren in Independence, Missouri en studeerde af aan de Universiteit van Missouri. Toen ze op college zat kwam ze in aanraking met fantasy, en dan vooral door toedoen van de Britse schrijver en universitair professor J.R.R. Tolkien.

In de jaren 70 en 80 schreef Weis verschillende kinderboeken, waaronder een biografie over de bandieten Jesse en Frank James. Ze schreef ook over computeranimatie, robots en de geschiedenis van Thanksgiving.

Bibliografie

Dragonlance

Kronieken (Chronicles) (met Tracy Hickman):

  • 1984 - Draken van de herfstschemer (Dragons of Autumn Twilight)
  • 1985 - Draken van de winternac…Lees verder op Wikipedia

Suggesties