Boek
Nederlands

De schepping van het doodszwaard

Margaret Weis (auteur), Tracy Hickman (auteur)
+1
De schepping van het doodszwaard
×
De schepping van het doodszwaard De schepping van het doodszwaard

De schepping van het doodszwaard

Genre:
In een wereld waarin alle handmatige arbeid verboden is en alles tot stand komt door magie, begint een oude profetie in vervulling te gaan als Joram een zwaard smeedt dat magie absorbeert.
Titel
De schepping van het doodszwaard / Weis en Hickman
Auteur
Margaret Weis Tracy Hickman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Forging the darksword
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2005 | Andere uitgaves
383 p. : ill.
ISBN
90-245-3388-0
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens heksenvervolgingen in de middeleeuwen vlucht een aantal magiërs naar een andere wereld. Na een oorlog tegen de aanhangers van technologie (die ze verslaan) ontstaat een feodale maatschappij die volledig gebaseerd is op de 'levende' magie die ieder in zich draagt. Elke manuele schepping is verboden, alles gebeurt door magie, zowel het maken van een stoel als het verwekken van een kind. Klassen zijn strikt gescheiden; wie geboren wordt zonder magie, leeft wel maar is officieel 'dood' en wordt verbannen via de corridors, poorten door ruimte en tijd. Joram is zo iemand, geboren uit een materiële paring. Hij vlucht en wordt achtervolgd door Saryon, die te veel interesse heeft in de verboden boeken 'des Doods' (technologie) en met wie hij vriendschap sluit. Joram is smid en ontdekt een hoeveelheid van het erts des doods waarmee hij een zwaard smeedt dat magie absorbeert. Onwetend dat zij allen gemanipuleerd worden, want een oude profetie zegt dat een dood/levend kind zal terugkomen …Lees verder

Over Margaret Weis

Margaret Edith Weis (Independence (Missouri), 16 maart 1948) is een Amerikaans schrijfster van epische fantasy, vooral bekend voor Dragonlance en haar samenwerking met Tracy Hickman.

Jeugd

Weis werd geboren in Independence, Missouri en studeerde af aan de Universiteit van Missouri. Toen ze op college zat kwam ze in aanraking met fantasy, en dan vooral door toedoen van de Britse schrijver en universitair professor J.R.R. Tolkien.

In de jaren 70 en 80 schreef Weis verschillende kinderboeken, waaronder een biografie over de bandieten Jesse en Frank James. Ze schreef ook over computeranimatie, robots en de geschiedenis van Thanksgiving.

Bibliografie

Dragonlance

Kronieken (Chronicles) (met Tracy Hickman):

  • 1984 - Draken van de herfstschemer (Dragons of Autumn Twilight)
  • 1985 - Draken van de winternac…Lees verder op Wikipedia

Suggesties