Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Drakenvrouwe

Margaret Weis (auteur)
+1
Drakenvrouwe
×
Drakenvrouwe Drakenvrouwe
In de reeks:
Genre:
Een draak in mensengedaante moet een levensgevaarlijke missie uitvoeren om de vrede tussen de draken onderling en die tussen de draken en de mensen veilig te stellen.
Titel
Drakenvrouwe
Auteur
Margaret Weis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mistress of dragons
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2007 | Andere uitgaves
334 p.
ISBN
9789021001012

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In een laat-middeleeuws aandoende setting doet zich een probleem voor in het drakenparlement. Draconas, een draak in mensengedaante, wordt opgedragen de afvallige draak Maristara, die tegen alle regels in een eigen rijk is begonnen, de wacht aan te zeggen. Zij is al drie eeuwen hogepriesteres, die steeds reïncarneert. De koning van een naburig rijk, dat bedreigd wordt door een draak en die zich naar de hogepriesteres wil begeven om haar om steun te vragen, vergezelt Draconas op een levensgevaarlijke missie. Ondertussen spelen zich verschrikkelijke intriges af in het klooster want de hogepriesteres is even machtig als gevaarlijk (een van haar duistere praktijken is een zeer lucratieve handel in baby's.) Ondertussen bevindt Draconas zich tussen twee vuren: de draken en de mensen. Binnen het gegeven van het bestaan van draken (intelligenter dan mensen) is dit een consistent, boeiend verhaal. Eerste deel van een trilogie. Pocketeditie.

Over Margaret Weis

Margaret Edith Weis (Independence (Missouri), 16 maart 1948) is een Amerikaans schrijfster van epische fantasy, vooral bekend voor Dragonlance en haar samenwerking met Tracy Hickman.

Jeugd

Weis werd geboren in Independence, Missouri en studeerde af aan de Universiteit van Missouri. Toen ze op college zat kwam ze in aanraking met fantasy, en dan vooral door toedoen van de Britse schrijver en universitair professor J.R.R. Tolkien.

In de jaren 70 en 80 schreef Weis verschillende kinderboeken, waaronder een biografie over de bandieten Jesse en Frank James. Ze schreef ook over computeranimatie, robots en de geschiedenis van Thanksgiving.

Bibliografie

Dragonlance

Kronieken (Chronicles) (met Tracy Hickman):

  • 1984 - Draken van de herfstschemer (Dragons of Autumn Twilight)
  • 1985 - Draken van de winternac…Lees verder op Wikipedia

Suggesties