Boek
Nederlands

Het bevel van de zwerver

Margaret Weis (auteur), Tracy Hickman (auteur)
De god der woestijn, Akhran de Zwerver, wil zijn macht uitbreiden.
Titel
Het bevel van de zwerver / Weis & Hickman
Auteur
Margaret Weis Tracy Hickman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The will of the wanderer
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2007? | Andere uitgaves
415 p.
ISBN
90-245-4190-5 9789024541904

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Goden lijken vaak precies op mensen, zo ook in deze fantasyroman. Dit eerste deel van de serie 'De roos van de profeet' speelt in een denkbeeldige middeleeuwse aandoende wereld met een oosters tintje. Enkele goden betwisten elkaar de macht en de volken van deze planeet zijn bij deze strijd betrokken. De God der Woestjn, Akhran de Zwerver, wil zijn macht uitbreiden. Hij beveelt twee vijandig tegenover elkaar staande stammen zich te verenigen. Kalief Khardan van de Akar en Zohra van de Hrana moeten met elkaar trouwen; beide jonge mensen gehoorzamen echter met tegenzin aan dit goddelijke besluit. Een belangrijk thema is de legendarische Roos van de Profeet, die eens zal gaan bloeien. Verdere belangrijke ontwikkelingen zijn de komst van de jonge tovenaar Mathew bij de stammen en de talrijke intriges van de tussen de goden en mensen staande djins. Als de machtige emir van Kich de twee volken aanvalt, delven zij voorlopig het onderspit. De lezers, liefhebbers van dit genre en van kleurrijke…Lees verder

Over Margaret Weis

Margaret Edith Weis (Independence (Missouri), 16 maart 1948) is een Amerikaans schrijfster van epische fantasy, vooral bekend voor Dragonlance en haar samenwerking met Tracy Hickman.

Jeugd

Weis werd geboren in Independence, Missouri en studeerde af aan de Universiteit van Missouri. Toen ze op college zat kwam ze in aanraking met fantasy, en dan vooral door toedoen van de Britse schrijver en universitair professor J.R.R. Tolkien.

In de jaren 70 en 80 schreef Weis verschillende kinderboeken, waaronder een biografie over de bandieten Jesse en Frank James. Ze schreef ook over computeranimatie, robots en de geschiedenis van Thanksgiving.

Bibliografie

Dragonlance

Kronieken (Chronicles) (met Tracy Hickman):

  • 1984 - Draken van de herfstschemer (Dragons of Autumn Twilight)
  • 1985 - Draken van de winternac…Lees verder op Wikipedia

Suggesties