Daisy
Nederlands

Buitenspel

Margje Woodrow (auteur)
+1
Buitenspel
×
Buitenspel Buitenspel
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als Nynke en Jimmy op trainingsweekend gaan met hun voetbalteams gebeuren er duistere zaken.
Titel
Buitenspel
Auteur
Margje Woodrow
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Speelduur
4:56
Oorspr. uitgever
Uitgeverij De Fontein Jeugd
Aantekening
Nederlandse stem
CDR
a467620

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tieners Nynke en Jimmy zijn op trainingsweekend met hun beide voetbalteams. In de eerste nacht wordt teamgenoot Mattias gedood. Een paar dagen later Boaz bijna. Zou het te maken hebben met de naaktfilmpjes die ze van het meidenteam gemaakt hebben? Daar heeft Jimmy ook mee te maken. Er is veel modern taalgebruik zoals: prank, snapchat en instaverkeer. Het verhaal is van begin tot eind spannend: de dader blijft namelijk actief, achtervolgt hen en schrijft tussendoor zijn/haar gedachten op aparte bladzijden, die duidelijk onderscheiden worden door de blauwe kleur en het onderwaterpatroon. Nynke en Jimmy vertellen beurtelings hun verhaal in de ik-vorm. Nynkes ouders maken veel ruzie en Jimmy heeft een zieke zus. Deze verhaallijnen passen prima in het geheel. Dit is de zesde jeugdtriller van deze auteur*. Voor fans van Mel Wallis de Vries. Een fijne jeugdthriller. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Margje Woodrow

Margje Woodrow (Uden, 15 april 1975) is een Nederlandse schrijfster van jeugdthrillers voor jongeren. Tot 2015 was Woodrow onderwijzeres op basisscholen in Tilburg. In 2013 debuteerde zij met Examendeal.

Haar boek Snitch werd in 2019 genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury.

In 2019 was zij een van de drie auteurs die een bijdrage leverde aan de gratis bundel voor de Boekenweek voor Jongeren.

Met Fake trip won zij in 2021 de Prijs van de Jonge Jury.

Bibliografie

  • 2021: SMASH
  • 2020: Fake trip
  • 2019: Buitenspel
  • 2018: Snitch
  • 2017: Verwoest
  • 2015: Kater
  • 2014: Geraakt
  • 2013: Examendeal

Gewonnen prijzen

  • Prijs van de Jonge Jury 2021 - Fake trip