Boek
Nederlands

Smash

Margje Woodrow (auteur)
+1
Smash
×
Smash Smash
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Luna en Ilan (ik-personen) zijn met hun vriendengroep op Terschelling om te feesten, drinken en chillen. Maar de vakantie is voor Luna bepaald niet onstspannen: iemand heeft het op haar gemunt. Wie kan ze vertrouwen? En zal de duistere voorspelling die ze van een medium kreeg, uitkomen? Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Smash
Auteur
Margje Woodrow
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2021
215 p.
ISBN
9789026154744 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het verhaal in ‘Smash’ wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Luna en Ilan, die tot dezelfde vriendengroep behoren. De vrienden reizen af naar Terschelling voor een vakantie vol feesten, drinken en chillen. Wat wel moeilijk is, is dat hun vriend Dani na een heftig scooterongeluk al maanden in het ziekenhuis ligt. En dat Luna net voor de vakantie een duistere boodschap te horen krijgt van een medium, helpt ook niet mee. Iemand lijkt het op haar te hebben gemunt, en niemand is te vertrouwen. Dani’s zus Malika heeft een hekel aan haar en van haar opdringerige ex Duncan krijgt ze de kriebels. Dan komt Dani plotseling bij, en volgt een heftige ontknoping. Dit is het vijfde boek van Margje Woodrow (winnaar Jonge Jury 2021) in de serie ‘Politie niet betreden’ met jeugdthrillers van uitgeverij De Fontein. Het spannende verhaal, met populair taalgebruik en een sterke plot, heeft veel vaart en is actueel, met veel verwijzingen naar jongerencultuur, zonder dat het overdreven aanvo…Lees verder

Over Margje Woodrow

Margje Woodrow (15 april 1975) is een Nederlandse schrijfster van jeugdthrillers voor jongeren. Tot 2015 was Woodrow onderwijzeres op basisscholen in Tilburg. In 2013 debuteerde zij met Examendeal.

Haar boeken zijn in 2019 genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury.

In 2019 was zij een van de drie auteurs die een bijdrage leverde aan de gratis bundel voor de Boekenweek voor Jongeren.

Met Fake trip won zij in 2021 de Prijs van de Jonge Jury.

Bibliografie

  • 2021: SMASH
  • 2020: Fake trip
  • 2019: Buitenspel
  • 2018: Snitch
  • 2017: Verwoest
  • 2015: Kater
  • 2014: Geraakt
  • 2013: Examendeal

Gewonnen prijzen

  • Prijs van de Jonge Jury 2021 - Fake trip