Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hiephiephoerastaart

Margreet Schouwenaar (auteur), Veronica Nahmias (illustrator)
+1
Hiephiephoerastaart
×
Hiephiephoerastaart Hiephiephoerastaart
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Achttien voorleesverhalen over Cato. Ze is bijna zes jaar en woont samen met haar moeder. Cato speelt voor postbode en geeft iedereen dezelfde brief, komt als prinses een ridder tegen en wil graag een grote broer. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Hiephiephoerastaart
Auteur
Margreet Schouwenaar
Illustrator
Veronica Nahmias
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Hiep hiep hoera staart
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
116 p. : ill.
ISBN
9789044823073 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Cato is bijna zes jaar en woont samen met haar moeder. In de achttien voorleesverhaaltjes beleeft ze van alles in en rondom haar huis: ze speelt voor postbode en geeft iedereen dezelfde brief, geeft de kleren van haar moeder zandtaartjes, komt als prinses een ridder tegen en wil graag een grote broer. Het boek heeft een ruime bladspiegel omdat ieder verhaal is ingedeeld in korte alinea’s waarbij iedere zin op een nieuwe regel begint. Dit draagt bij aan een goede toegankelijkheid, maar is soms ook wat staccato. Cato doet steeds iets wat eigenlijk niet mag, maar bedoelt het altijd goed. Mama zegt steeds 'To!' als ze erachter komt wat Cato gedaan heeft, maar reageert altijd begripvol. Eén verhaal draagt de titel van het boek. Het gaat over een hond die altijd vrolijk is, eigenlijk net als Cato. Het verhaal wordt ondersteund door een groot aantal liefelijke illustraties. Ze zijn getekend met zachte kleuren. De auteur is naast kinderboekenauteur ook stadsdichter van Alkmaar. Fijne voorlees…Lees verder

Over Margreet Schouwenaar

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Lvdgarde

Margreet Schouwenaar (Schagen, 16 mei 1955) is een Nederlands schrijfster en dichteres. Ze werkt als docent aan de afdeling OLB (Opleiding Leraren Basisonderwijs) van Hogeschool Inholland.

Biografie

In 1991 werd ze genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs op grond van vier gepubliceerde gedichten in de Revisor. In 1992 verscheen haar eerste bundel: "De drempel die vertrek is." In 1995 verscheen de bundel: "Bezijden tijd". In 1997 verscheen de bundel "Van tijd het dood gewicht". In 2000 verscheen "Talen naar de val"; deze werd in 2003 gevolgd door de bundel "Van het woord Ah" en in 2005 door de bundel "Valtijd."

Alle bundels zijn verzorgd door Uitgeverij Querido. Regelmatig verschijnen er publicaties van haar in literaire bladen zoals de Revisor, Tirade (voorheen het Nieuwe Wereld Tijdschrift) en de Poëziekrant.

Daarnaast werden er verzen opgenomen in verzamelbundels, onder meer "Volmaakte aanwezigheid, volmaak…Lees verder op Wikipedia

Suggesties