Boek
Nederlands

Prinsesjes Bella en Bloem

+1
Prinsesjes Bella en Bloem
×
Prinsesjes Bella en Bloem Prinsesjes Bella en Bloem

Prinsesjes Bella en Bloem

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De tweelingprinsesjes Bella en Bloem mogen van hun vader niet spelen zonder hun lakeien. Wanneer de lakeien na het spelen in slaap vallen, gaan de zusjes ervandoor. Prentenboek met illustraties in gemengde techniek en collages. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Prinsesjes Bella en Bloem
Auteur
Margriet Van Noort
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
[25] p. : ill.
ISBN
9789044808445
Plaatsingssuggestie
Opgroeien (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De koning is zo blij met zijn dochtertjes dat hij hen te allen prijzen wil beschermen. Ze mogen dan ook niets zelf, en de lakeien doen alles voor hen. Zo mogen de prinsesjes bv. zelf niet schaatsen, maar worden ze rondgeschaatst. Ze worden zelfs door het water getrokken, want wie zwemt, kan een slok water binnenkrijgen of, erger nog, kopje onder gaan. Tot de lakeien op een dag zo moe zijn dat ze in slaap vallen en de prinsesjes de wereld gaan verkennen. Nu kunnen ze eindelijk zelf spelen, en wat blijkt: juist als ze in bomen klauteren, hun knieën schaven, een kamp bouwen en door het bos lopen, zijn ze het gelukkigst. Dan gaat de zon echter onder en moeten ze terug naar het paleis...

Dit prentenboek schetst een hedendaagse samenleving (het paleis) waarin ouders (de koning) elk risico voor hun kinderen willen uitsluiten. En zodoende sluiten ze hun kinderen op in een gouden kooi. Spelen, buiten zijn, dingen proberen, ervaringen opdoen met vallen en opstaan, zorgen er echter voor …Lees verder
De koning is zo bang dat zijn dochters, de tweeling Bella en Bloem, iets zal overkomen dat ze geen stap mogen zetten zonder hun lakeien en helemaal geen (wilde) spelletjes mogen doen. Wanneer de lakeien na een middag spelen in slaap vallen, zien de zussen hun kans schoon. Oblong prentenboek met voor kleuters niet meer dan een aardig verhaaltje en een boodschap voor volwassenen. De illustraties, met zacht aquarel ingekleurde pentekeningen gecombineerd met collages, ogen fris, hoewel deze techniek al lang niet meer origineel is. Op de overwegend (te) fel rode voorkant zijn de twee prinsesjes afgebeeld. Uitgave van weer een debutant van de uitgever. Vanaf ca. 4 jaar.

Prinsesjes Bella en Bloem

De koning heeft twee allerliefste prinsesjes: Bella en Bloem. De koning houdt heel veel van zijn dochtertjes, maar af en toe heeft hij nare gedachten. Soms krijgt hij geen hap door zijn keel als hij denkt dat hen iets zou kunnen overkomen. Daarom geeft hij aan twee lakeien de opdracht om altijd en overal op Bella en Bloem te passen. Ze mogen niet vallen of zich nooit pijn doen. Een hele opdracht voor de lakeien en zeker niet prettig voor de prinsesjes. Een kleuterverhaal over ouderliefde, overbezorgdheid en zelfstandigheid. Humoristische illustraties die laten zien dat je niet moet overdrijven. Gelukkig komt de koning tot inzicht en kunnen de prinsesjes hun zelfstandigheid afdwingen. Vooral het plezier van zelf te ontdekken is belangrijk. Vanaf vier jaar.