Snel geleerd, slim online

Maria Genova (auteur)
+1
Snel geleerd, slim online
×
Snel geleerd, slim online Snel geleerd, slim online

Snel geleerd, slim online

Een jonge vrouw en man, beiden slachtoffer van cybercrime, proberen te voorkomen dat ze gehackt worden. Met informatie over de werkwijze van cybercriminelen en tips om zelf geen slachtoffer te worden.
Titel
Snel geleerd, slim online
Auteur
Maria Genova
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Pepper books, 2022
174 p.
ISBN
9789020608281 (hardback)
Plaatsingssuggestie
520.72 (SISO) Beveiliging (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een handig boek met tips om oplichting via internet te voorkomen. Het boek begint met een fictief verhaal, gebaseerde op waargebeurde verhalen, waarin twee personages opgelicht zijn. Als dat weer dreigt te gebeuren, gaan ze samen aan het werk om dat te voorkomen. Het tweede deel van het boek gaat over feiten en methoden die cybercriminelen gebruiken en tips om daar geen slachtoffer van te worden. 'Snel geleerd, slim online' is ongecompliceerd geschreven en geschikt voor een breed publiek. Maria Genova (Plovdiv, 1973) is schrijver, journalist en auteur van verschillende bestsellers.

Over Maria Genova

Maria Genova (Bulgaars: Мария Генова) (Plovdiv, 12 januari 1973) is een journaliste en schrijfster. Ze is opgegroeid in Plovdiv, Bulgarije, en heeft daar haar gymnasiumdiploma gehaald. Op haar negentiende verhuisde ze na een huwelijk met een Nederlander mee naar Nederland. Genova studeerde af in 1997 aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg.

Genova is schrijver van de boeken over het leven onder communistische (marxistisch-leninistische) dictatuur en na de val van het Oostblok, vrouwenhandel in Nederland, kindermishandeling en falende jeugdzorg, identiteitsfraude, sexting en zelfdoding. Daarnaast heeft ze als journalist bij diverse media gewerkt en gepubliceerd over maatschappelijke misstanden. Ze is co-auteur van de website onlineslim.nl.

Voor haar debuutroman 'Communisme, sex en leugens' ontving ze de "De Looier Debutanten Prijs" in 2007.

Over 2015 ontving ze de You Go Girl award.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia