Boek
Nederlands

Knutselen natuurlijk

Maria Rademaker (auteur)

Knutselen natuurlijk

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Voorzien van veel kleurenfoto's en tekeningen wordt verteld hoe je allerlei knutselwerkjes kunt maken rond het onderwerp bos. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Knutselen natuurlijk / tekst en tek. Maria Rademaker
Auteur
Maria Rademaker
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Tirion, 2003
48 p. : ill.
ISBN
90-213-3341-4
Plaatsingssuggestie
624.9 (SISO) Knutselen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Knutselen natuurlijk bundelt een 25-tal knutselideeën rond het thema 'bos'. Ze zijn geordend in zeven verschillende thema's. Zo is er rond 'insekten' een vlinderkastje van een schoendoos met uitgeknipte vlinders en antieke naamkaartjes; en een collage van herfstbladeren waarop gekleurde kevers geplakt. De meeste projecten combineren enkele verschillende technieken en materialen, de knutselwerken zijn vooral ruimtelijk, maar je vindt ook ideeën op papier. Een handige achtjarige kan er al mee aan de slag, maar ook een ouder kind kan zijn gading vinden in de moeilijkere dingen.

De werkwijze per werkstuk is overzichtelijk en uitgebreid genoeg. Werktekeningen verduidelijken en vullen de uitleg aan. Achter in het boek vind je een tiental bladzijden kopieervormen en ontwerptekeningen. Bij het project van de sprookjeskijkdoos wordt ook kort de tekst van het verhaal afgedrukt.

Dit knutselboek paart het creatieve aan het leerzame, bij elk thema schrijft de auteur interessan…Lees verder
In dit handzame knutselboek zijn ideeën verzameld rondom het thema 'Het bos in'. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een verdeling in hoofdstukken als: het bos in, seizoenhangers, wonen in bomen, bosverhalen en sprookjes. Ieder hoofdstuk geeft aan de hand van foto's en werktekeningen informatie over de te knutselen dieren en het knutselen zelf. De duidelijke, kleurige, grote foto's leiden de kinderen, soms alleen en soms met hulp van een volwassene, naar een mooi eindresultaat. Het vierkante boek is gedrukt op stevig, glanzend papier met achterin een aantal te kopiëren werkplaten. De ideeën zijn gemakkelijk te gebruiken en toe te passen: thuis, op school of in verenigingsverband. De gebruikte materialen als papier, kleurpotloden, plaksel, takjes en veertjes heeft iedereen voorhanden. Weinig echt nieuwe ideeën, maar door zijn kleurigheid, duidelijkheid en de vele informatie een vaak te pakken en te gebruiken (knutsel)boek! Onder begeleiding vanaf 7 jaar; zelfstandig te gebruiken vanaf ca…Lees verder