Grote letter
Nederlands

De jongen die niet gaat verhuizen

Marian De Smet (auteur)

De jongen die niet gaat verhuizen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hessel (ik-figuur) wil niet verhuizen, en zijn vriend Berker wil niet bij zijn oma op de kamer slapen. Samen lopen ze weg. Ze ontmoeten het Irakese meisje Piya dat helemaal geen huis heeft.
Titel
De jongen die niet gaat verhuizen
Auteur
Marian De Smet
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2016
112 p.
Oorspr. uitgever
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Aantekening
Lettertype: Arial vet-22pt

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Marian De Smet

Marian De Smet (Mechelen, 27 maart 1976) is een Belgische schrijfster van kinderboeken.

Leven

De Smet studeerde woord, muziek en beeld aan de kunsthumaniora in Hasselt. Daarna volgde ze de lerarenopleiding kleuteronderwijs in Heverlee en werkt ze als kleuterjuf. Met schrijven begon ze na de geboorte van haar oudste kind.

Werk

De Smet begon haar carrière als jeugdauteur met herkenbare verhalen voor peuters en kleuters. Ze debuteerde in 2001 met Op slot, een prentenboek over Anna die (met een stapel boeken) opgesloten raakt in het toilet van de bibliotheek. Ze schreef nog een aantal prentenboeken, voor in 2008 haar eerste jeugdroman verscheen: De woorden van zijn vingers. Hierin vertelt ze over de gecompliceerde relatie tussen een meisje en een dove jongen. Het boek won meteen de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Hierna ontwikkelde ze zich verder als auteur voor ad…Lees verder op Wikipedia