Makkelijk lezen
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Anne Frank, haar leven

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Anne Frank, haar leven
×
Anne Frank, haar leven Anne Frank, haar leven

Anne Frank, haar leven

Anne Frank was een joods meisje dat in de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken. Er wordt verteld over haar leven in het Achterhuis in Amsterdam. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Anne Frank, haar leven
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Editie
Eerste druk van de geheel herziene uitgave
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2022 | Andere uitgaven
103 p. : ill.
ISBN
9789086966912 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het levensverhaal van Anne Frank wordt in eenvoudige bewoordingen verteld. Verteld wordt over haar jeugd in Frankfurt aan de Main, de verhuizing naar Amsterdam, de onderduik in het Achterhuis en haar dood in Bergen-Belsen. De uitgave maakt deel uit van de serie 'Leeslicht', bedoeld voor volwassenen die moeite hebben met lezen. Het boekje is gemaakt in samenwerking met de stichting Lezen en Schrijven en de Anne Frank Stichting. De tekst is geïllustreerd met zowel zwart-witfoto's als in kleur, overwegend in klein formaat. Het is een vrije bewerking: citaten zijn aangepast. De hoofdstukjes hebben titels als: 'ruzie', 'slecht nieuws' en 'iemand om mee te praten'. De leesbaarheid is naar de nieuwste inzichten aangepast. Overzichtelijke lay-out, waarin elke zin op een nieuwe regel begint. Achterin is een woordenlijst opgenomen waarin begrippen als crisis, gerucht, concentratiekampen, dictator en barak worden uitgelegd. Elke zin begint op een nieuwe regel en bestaat uit duidelijke tekstblokk…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia