Makkelijk lezen
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een 16-jarige jongen is tijdens zijn vakantie in een kloof gevallen. Hij wordt verzorgd door een meisje. Ze worden verliefd. Maar dan doet hij een schokkende ontdekking. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titel
De kloof
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, 2013 | Andere uitgaven
72 p.
ISBN
9789086961214 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jonathan is 16 jaar en op vakantie in Zuid-Amerika. Tijdens een jungletocht valt hij in een kloof. Hij overleeft de val, maar is gewond. Hij wordt verzorgd door Raya, een meisje dat in de kloof woont. Ze brengen veel tijd met elkaar door en worden verliefd. Maar dan doet Jonathan een schokkende ontdekking. Deel een uit de reeks 'Boekenboeien.nl'*. Achter in het boek staat een woordenlijst met de in het boek gebruikte woorden uit de Basislijst Schooltaalwoorden vmbo. In de tekst zijn de woorden cursief gedrukt. In dit deel zijn tachtig woorden uit de categorie Biologie verwerkt. Overzichtelijke bladspiegel. Korte zinnen, telkens op een nieuwe regel beginnend, eenvoudige woorden. Schreefloos lettertype en gedrukt op grauw papier. Individueel en klassikaal gebruik; ook geschikt bij NT2-onderwijs. Op het omslag een foto van een kloof met waterval. Voor leerlingen in het vmbo met leesproblemen, vanaf ca. 14 jaar.

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

Eigen werk

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia