Makkelijk lezen
Nederlands
Een groepje schoolvrienden heeft een leraar laten verdwijnen. De zaak is niet opgelost. Hebben ze de perfecte misdaad gepleegd? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
De perfecte misdaad / Marian Hoefnagel ; naar een plot van Herman Koch
Auteur
Marian Hoefnagel
Andere
Herman Koch
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, 2017 | Andere uitgaves
62 p.
ISBN
9789086961542 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een groepje schoolvrienden laat een leraar verdwijnen. De zaak wordt niet opgelost. Daarmee bewijzen ze dat ze de perfecte misdaad hebben gepleegd. Toevallig krijgt hoofddader Abel na vijftien jaar als buurman een schrijver van thrillers. Maar de trekpleister voor Abel is diens vrouw Karin. Een etentje en een fietstocht brengen de daders op de plaats delict. Dan is de bekentenis nabij. In slechts vijftig pagina's wordt een sterke plot neergezet in een chronologisch verteld verhaal met veel tijd- en gedachtesprongen. Het einde is voor meer dan één uitleg vatbaar. Deel uit de serie 'BoekenBoeien'*, speciaal geschreven voor vmbo-leerlingen. Cursief staan woorden uit de Basislijst schooltaalwoorden vmbo; achterin worden deze woorden verklaard. Het verhaal doet zijn titel eer aan: perfect. Maar het lijkt te moeilijk voor vmbo-leerlingen. Niet wat taalgebruik, maar wel wat plot betreft, vanwege de tijdsprongen. En dat is niet leesbevorderend. In de verklaringen zitten slordigheden. Zo heeft…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties